Michaela RoháčkováMichaela RoháčkováMichaela Roháčková je podnikavá žena, která si splnila sen o seberealizaci, i když byly děti ještě malé. Rodina ji podpořila a pochopila, jak je pro ni práce důležitá. Díky poctivosti, neutuchajícímu zájmu, skvělým organizačním schopnostem a pocitu, že ji profese Gerneticienne baví, se jí daří. Svůj kosmetický salon provozuje na předměstí Kladna, ve Velkém Přítočně. Když jsem ji navštívila, přivítala mne s francouzským šarmem a elegancí. Vyzařovala z ní energie, laskavost, empatie a moudrost. Společně jsme se posadily u ní doma k jídelnímu stolu a ona vyprávěla o tom, jak obrovskou má radost z toho, že dcera úspěšně složila přijímací zkoušky na víceleté gymnázium. Tak se na nás těšila, že maminčiným hostům upekla slané šneky. V tu chvíli jsem věděla, že Michaela Roháčková našla svůj recept na vyrovnanost a štěstí a nohama stojí pevně na zemi.

V kosmetickém oboru se pohybujete už víc než 15 let. Kam se podle vás během této doby posunul? Co je dnes efektivní a co je jen marketingovým lákadlem?

V posledních letech se oblast kosmetické péče mění radikálně obrovskou rychlostí. Jsem však překvapená z toho, jaké představy si v sobě o tomto druhu relaxace a osobní péče ženy stále nosí. Jejich zkušenosti jsou někdy skutečně traumatizující. To je samozřejmě přežitek! GERnétic se svými procedurami je neinvazivní, ba přímo jemný. Jeho posláním je uvést pleť do dobré kondice, podtrhnout přirozenou krásu a umocnit zdravý vzhled pokožky i příjemný pocit klientky z toho, že pro sebe pravidelně dělá něco prospěšného. Tato značka představuje skvělé řešení i pro domácí péči, kterou se výsledky ze salonu umocní. Na pravou míru bych uvedla jedno marketingové tvrzení: přípravek za stokorunu může sice slibovat zázraky, ale obvykle se žádný zásadní výsledek nedostaví. A ve chvíli, kdy takové produkty žena často střídá, protože s nimi není spokojena, může si dokonce přivodit problém. GERnétic funguje úplně jinak, cílí na nitro buněk, odkud vitalita vzkvétá. Je to velmi brzy vidět. Po salonním ošetření okamžitě. V domácí péči se efekty synergicky podpoří. Radost má klientka, ale i já jsem nadšená, že to funguje v dokonalém souladu a obě vidíme pokrok.

 MG 5460 1xJak změnila váš pohled na krásu a zdraví spolupráce se značkou GERnétic? Vzpomenete si na první osudové setkání?

Na této značce mě uchvátilo to, jak je kvalitní, má ověřitelné výsledky a profesionální servis, který poskytuje nejen klientovi, ale i kosmetičkám. Je bezchybný! České zastoupení v podobě společnosti LK SERVIS dělá pro své lidi i partnery obrovský kus práce. Srdcem! Pokud je třeba, může se na centrálu člověk obrátit s dotazem, prosbou o pomoc či radu. Jsem ráda, že mám jako kosmetička k dispozici takové zázemí erudovaných lidí, které práce baví a rozumí jí. Celá tato kultura se přenáší i do salonní praxe, kde je na prvním místě zájem o klienta. Nikde jsem také nezažila tak propracovaný systém vzdělávání, který ráda pravidelně využívám.
První setkání se odehrálo na kosmetickém kurzu, kde se mi dostal do rukou časopis s článkem o GERnétic. Přihlásila jsem se na školení s Alenou Kimlovou, která značce zasvětila více než 20 let. Byla to radost a získala jsem obrovskou motivaci do toho jít. Měla jsem v salonu půl roku i levnější kosmetiku, ale upustila jsem od ní. Účinky péče se prostě nedaly srovnat. A já chtěla dělat práci tak, aby měla smysl. Ladislav Kavan, majitel LK SERVIS, mne také inspiroval a motivoval k tomu, abych se nebála obchodu. Nabízím zákaznicím to, co vím, že jim prospěje. A ony o tom také nemají pochybnosti, chtějí se nechat hýčkat. Tento detail moje podnikatelské úsilí vlastně velmi povzbudil.

Které procedury si u vás klientky dopřávají nejčastěji? Mění se jejich obliba s nadcházejícím létem?

Specializuji se na obličejové ošetření, ženami je žádanější. Nejspíš proto, že obličej je více na očích. Z tělových pak dělám zábal z mořských řas, který má silné detoxikační účinky a kůži výborně ozdravuje. Ošetření vždy koncipuji klientce na míru podle aktuálního stavu pleti, pokud je na to pokožka připravená, ráda zohledním přání klientky, když vím, že to celkový výsledek podpoří. Je nesmysl v letních parnech nabízet třeba minerální salonní masku, která má zahřívací efekt. Volím vždy postupy, aby bylo dosaženo nejlepšího účinku a klientka si ošetření opravdu užila.

Dámy, které si GERnétic jednou vyzkoušely, se k vám do salonu rády vracejí. Čeho si na této kosmetice nejvíce cení?

Svůj vliv má efekt viditelný bezprostředně po ošetření i několik následujících dní. Myslím, že to je upřímnost a zpětná vazba, co je do salonu dále přivádí. Na mém názoru jim hodně záleží, vědí, že jim vždy profesionálně poradím. Na tom si zakládám. Všimla jsem si však jedné zvláštní věci. Když dámám, zejména těm profesně úspěšným, navrhnu program domácí péče, často napoprvé pokyny nedodržují. Jsou zvyklé se spoléhat převážně na sebe, a i kosmetiku chtějí mít pod vlastní kontrolou. Jenže pak se výsledky dostavují mnohem pomaleji. Vždy se ptám, co se děje, proč pokožka nevypadá, jak jsme očekávaly. Společným rozplétáním příběhu dojdeme k tomu, že některý z kroků kosmetické rutiny byl opomenut nebo pozměněn. Nakonec ale tyto drobné karamboly vždy utužily vzájemnou důvěru, která klientky přivedla zase na správnou cestu.

Doslechla jsem se, že ráda používáte pleťové masky. Která by v období dovolených neměla žádné ženě ve výbavě chybět?

Všechny masky GERnétic jsou úžasné. Ale mojí srdeční záležitostí je Hydra Ger. Hydrataci potřebuje pokožka, má-li být vitální, celoročně. Obsahuje např. výtažek z kvasnic, homarin, kaolín, kyselinu aleuritickou, podporuje hloubkovou hydrataci a pleť stimuluje, aby dobře přijímala další aktivní látky. Klientky mají rády její jednoduchou a rychlou aplikaci. Vždy by se  MG 2290ale měla kombinovat s krémem Synchro. Mimoto je to jeden z mála produktů, který bych si určitě nezapomněla přibalit na dovolenou. Pokud se spálíte, na noc namažte tuto masku a přes ni krém Synchro. Osvěží, stáhne horkost a akceleruje regeneraci sluncem poškozené kůže.

Mnohé ženy jsou podnikatelkami, manažerkami, maminkami v jedné osobě. Máte osvědčený tip či strategii, jak vše zvládat s přehledem, bez stresu?

Moje rodina je pro mě oporou, představuje zázemí, které mne neskutečně naplňuje. Zvládnout roli maminky bylo náročné, ale jak děti trošku odrostly, našla jsem prostor, abych se zase mohla věnovat profesi kosmetičky. Rodina to pochopila, potomstvo ví, že je pro mne práce důležitá, a kdykoli mám „na programu“ klientku, respektují to. Během těch několika let jsem urazila obrovský kus cesty, uvědomila si, že jako ženě se mi vrátilo sebevědomí, které někdy muselo jít s mateřstvím stranou. Byla tady celá řada tehdy důležitějších priorit. Ale objevila jsem, že to profesní ve mně zůstalo nedotčeno a na tom jsem začala stavět. Povolání kosmetičky umožňuje flexibilitu, a navíc vlastní salon znamenal, že budu pracovat podle svých představ, což mne těšilo. Receptem, jak to vše skloubit dohromady, je dobré plánování. S dětmi si každý večer společně sedneme a probereme program na následující den. Ony vědí, co mne čeká, a naopak. Víme, na čem nám záleží, a všichni to pak bereme jako týmovou spolupráci.

ptala se Kateřina Šimková