MG 3069Jarmila JanurováAť už slavíte Velikonoce se vší parádou a dodržujete tradice, nebo je zasvětíte skromnému stolu a pobytu v přírodě, přece jen se o radosti, jako jsou kraslice, malovaná vajíčka nebo něco maličko k výzdobě interiéru neochudíte. Mezi skvosty se v mnoha domácnostech, ale i firmách, vyjímají perníčky s jarními motivy z dílny JaJa Pardubice s.r.o. V jejím čele stojí Jarmila Janurová, rozvážná podnikatelka a manažerka, která proslula fantazií i vynalézavostí, jež jsou poslem dobré nálady, úsměvného a veselého pohledu na život. Proto k vám „její“ Velikonoce přináší pohodu a dobrou náladu.

Pečete více perníkových beránků, nebo zajíčků?

Pečeme více zajíčků. Stoupající zájem klientů o tyto postavičky nás nutí vyrábět další nové typy. Letos jsme trh obohatili o nové vzory, sortiment jsme navýšili na počet 20 druhů zajíců různých velikostí a provedení.

dum KatkaDSC 8189Jakého největšího ušáka nebo beránka jste vytvořili? A k jaké příležitosti?

Výška největšího ušáka dosud vyrobeného činí 63 cm. Postavený je na podložce s velikonočním motivem. Určený bývá pro výzdobu výlohy prodejny.

Kdo je autorem předloh zaječích úsměvů a beránčí pokory?

Na vizáži novinek pracuje nejzkušenější zdobička firmy Kateřina Rybišarová, konečný vzhled ještě společně doladíme.

Nakupují před Velikonocemi více ženy, nebo muži?

Dala by se očekávat převaha žen zákaznic, ale nám se zdá, že muži předvelikonoční nákupy nevynechávají. Ani věk nerozhoduje.

Objednávají perníčky s motivy jara také firmy?

Firmy převážně objednávají kazety perníkových dezertů nebo minidezertů. Nyní vyrábíme pro jednoho takového klienta malé ploché krasličky barevně malované, pro další firmu krasličky různých velikostí polévané čokoládou ­a dozdobené. Jsou společnosti, které si přejí směs velikonočních výrobků středních a malých velikostí a vždy si každý vybere, což nás velice těší. Sortiment máme za ty roky opravdu velký, a je tedy z čeho nabízet. Když se odběratel nedokáže stále rozhodnout, pomůžeme radou, ukázkami, zkušeností už máme nepřeberně.

beranek postaveny DSC 0545Kdy se vlastně u vás v JaJa Pardubice s přípravami na Velikonoce začíná?

Koncem února byla vyrobená a v našem obchodě v Pardubicích vystavená ucelená nabídka výrobků s velikonočními motivy. Ta nastartovala perníkové Velikonoce. I letos se tyto svátky kvapem blíží, nám nezbývá mnoho času splnit všechna přání klientů. Snažíme se ke každému přistupovat zodpovědně a tak, abychom mu společně s perníčky přinesli také radost.

Určitě máte své nepsané manažerské pravidlo, jak všechno stihnout. Prozradíte ho?

Poslední otázka je těžká. Stále mám pocit, že zdaleka nestíhám uskutečnit vše, co mám v myšlenkách, nové vzory nové techniky zdobení či malování perníčků, nové chutě perníkových dezertů... Čas velmi rychle utíká, ale to nezměníme. Není co prozrazovat, pravidlo není, zbývá jen pracovat a pracovat. A s chutí.

za rozhovor poděkovala Eva Brixi