ing copyFotografie proniká do našich životů stále intenzivněji. Provází nás nejen jako dokument podstatné události, ale stal se z ní například i silný designový prvek interiéru bytů či kanceláří. Je nedílnou součástí užitého umění všedních dnů. Účastní se na sociálních sítích tvorby naší image a ve spolupráci s našimi emocemi propojuje všechny své vlastnosti nejen jako významný most mezilidské komunikace. Stanovit přesnou definici její úlohy se den co den snaží také rozšiřujícími se službami společnost CeWe Color, a.s. Předseda představenstva Ing. Pavel Schreiber v listopadovém čísle Madam Business nastínil, co všechno již tato firma dokáže zákazníkům v souvislosti s využitím fotografie nabídnout. K jeho dalším myšlenkám se vracíme druhým rozhovorem:

Z vašeho programu mne zaujaly ještě dvě položky – mohu si u vás nechat zhotovit samolepky třeba se svou fotkou, kresbičkou, vzkazem apod.? Využívají to firmy, nebo spíše jednotlivci? Dobrá vizitka by to byla i pro živnostníky, kteří prodávají své služby či originální výrobky. Vyrábíte také jmenovky na stůl, což je stále vyhledávaná pomůcky pro různé konference, firemní prezentace, svatby, setkání...

Určitě, taková samolepka napomůže identitě dárku, oživíte tím jakýkoli předmět, u něhož potřebujete, aby byl vnímán tak, že je od vás. Že patří vaší firmě nebo jím potřebujete vzbudit pozornost, opatřit ji vtipným detailem... Proč ne? A jmenovky na stůl – máme technologii, která tomuto požadavku báječně vyjde vstříc a vy se nemusíte trápit tím, jak jmenovku vyrobit sami tak, aby vypadala profi. Stejně tak je možné připravit jmenovky pro svatebčany k zasedacímu pořádku, pozvánky k obědu, poděkování za účast na konferenci apod. Stačí nám poslat tabulku v excelu se jmény a ostatní už zařídíme my.

Sršíte nápady, jedním z nich je fotka na dřevě...

Přírodní materiály jsou v oblibě, tak proč nemít fotku na dřevě? Je třeba počítat s tím, že kresba dřeva se promítne do fotografie. Služba existuje druhým rokem a zájem o ni roste. Takové obrazy se dobře vyjímají tam, kde si lidé dávají záležet na jedinečnosti výzdoby, originálních nápadech, a foto na dřevě je silnou image záležitostí. Rád bych zmínil i to, že právě svébytným nápadům a kreativitě předních fotografů se snažíme věnovat nemalou péči. Stará se o ně naše specializované oddělení. Znamená to, že z jejich fotografií vyrábíme obrazy, třeba na plátně, v nejrozmanitějších rámech, malých i v životní velikosti. Vzniká tak mnoho nádherných uměleckých děl, která zdobí četné interiéry.

Jmenovky na stOłl a CEWE pzç n jako moje menuOdborná i široká veřejnost si vás hodně spojuje s výsostným produktem, a to jsou CEWE FOTOKNIHY. Ak je ve své praxi mohou využít právě firmy?

Ta škála možností je nekonečná. Naše CEWE FOTOKNIHA může posloužit jako neotřelý způsob, jímž prezentovat výroční zprávu, jak elegantně zachytit do archivu průběh roku, významné události, může se hodit i jako vkusný dárek pro šéfa od zaměstnanců, kdy se využijí třeba fotografie z otvírání provozu, vánočního večírku nebo veletrhu. Může obsahovat fotografie nejlepších kousků ovoce z farmy doprovázené pěknými texty stejně tak jako malému kadeřnictví k ukázce zajímavých účesů, které kdy vytvořilo. Může dokumentovat rekonstrukci provozu na výrobu čehokoli stejně tak jako módní přehlídku uspořádanou pracovním týmem jen pro pobavení ostatních, může uložit tzv. veselé historky z natáčení opepřené vtipy, které ve firmě v ten rok kolovaly. Záměrně to zlehčuji, protože takovým výrobkem lze vyjádřit mnohé. CEWE FOTOKNIHA ztělesňuje cenný dárek či pozornost k jakékoli příležitosti. Vyrobit si ji může vlastně kdokoli podle naší navigace. Prostor pro ztvárnění grafických nápadů je obrovský. CEWE FOTOKNIHY mohou být malé, mohou mít jen pár stránek, stejně tak jako mohou být rozsáhlé a výpravné. Zájemcům vždy rádi zpočátku pomůžeme, poradíme, seznámíme je s programem, který je pro výrobu tohoto produktu speciálně vyvinutý.

Marketing má za úkol si kromě jiného vymýšlet. Vaše firma to umí – co všechno je spojeno se zaváděním novinek na trh? Stojí to víc peněz nebo úsilí?

Peníze se nám generovat daří, ale moc dobře víme, že to není to jediné, nač je třeba v podnikání myslet. Stejně důležité je umět trhu přijít na chuť. Předvídat, co lidem usnadní cestu k nám. Hodně se osvědčily například naše kiosky, které urychlují výrobu fotky pořízenou mobilem. Tyto fotografie už také rámujeme nebo si z nich rovnou můžete zadat i výrobu kalendáře. A vše vyřídíte během pár minut právě z našich kiosků v prodejnách. Cílíme tím na mladou generaci, jejíž život rovná se mobil. Ona, troufám si tvrdit, i naším prostřednictvím získává vztah k fotografii a učí se s ní pracovat. Zjišťuje, co všechno lze s fotkou udělat a jak dobře může fotka sloužit. Vyvinuli jsme ještě jeden produkt, CEWE FOTOKNIHA Pure. Pomocí aplikace nám pošlete z mobilu 22 fotek, z nichž my sestavíme soubor – knížečku atraktivního formátu, kterou doručíme na uvedenou adresu. Vznikají tak radůstky třeba z náhodného setkání, z večírku spolužáků, prvního rande. Tato kniha je navíc chráněna ekologickým obalem.

za rozhovor poděkovala Eva Brixi