Jedno slovo, jasný význam – bodykey. Je to název programu pro zdravý životní styl kohokoli z nás. Na trh ho přivedla společnost přímého prodeje Amway letos na jaře. O jeho přednostech jsme psali v červencovém vydání Prosperity Madam Business. Princip spočívá v tom, že vám na míru podle genetického testu vytvoří jídelníček, tedy naplánuje, kolik čeho máte nakoupit, sníst, jak cvičit, jak hospodařit s energií. A k tomu se dovíte spousty zajímavostí i ochutnáte nové výrobky značky NUTRILITE. A časem přibyde lepší nálada, vyšší sebevědomí. Dopnete sukně a s chutí si půjdete koupit kalhoty o pár čísel nižší velikosti. Jaký má bodykey úspěch, o tom více generální ředitelka Amway Česká republika, s.r.o. Ildiko Dikošová:

Jakou cestu předpovídáte vašemu novému převratnému produktu?

Program bodykey jsme na českém trhu začali nabízet letos na jaře a zatím musíme konstatovat, že jsme velmi spokojeni s úspěchem, který se velmi rychle dostavil. Prodeje předčily naše očekávání, je tedy zřejmé, že kontrola hmotnosti postavená na genetickém testu má na trhu své místo. Určitě velké poděkování patří našim obchodním partnerům Amway, kteří tento nový program přijali se značným nadšením a tak ho také nabízejí svým zákazníkům.

Kde si ho můžeme koupit? Pouze prostřednictvím distributorů, nebo také na e-shopu?

Všechny výrobky Amway, včetně programu bodykey, lze zakoupit výlučně přes naše obchodní partnery společnosti Amway. Tento způsob prodeje je základním pravidlem pro všechny firmy přímého prodeje. Kromě výrobků poskytují distributoři rovněž kompletní servis, jinými slovy, o klienta se starají, pečují o jeho potřeby a přání.

Myslíte, že by mohly ženy motivovat své protějšky, aby se k nim přidali při hledání zdravějšího životního stylu?

Určitě ano, obecně si myslím, že partneři by se měli v těchto věcech navzájem podporovat. Troufám si říci, že toto je částečně i filozofie Amway, kdy naši obchodní partneři často podnikají v manželských párech a budují obchod společně. Zdravý životní styl navíc už dávno není jen výsadou žen, vypadat dobře a být zdravý chce dnes každý.

Více však povzbudí odborník – chystáte se spolupracovat s vybranými výživovými poradci?

Spolupráce s experty na výživu je pro nás samozřejmost již od doby, kdy jsme uvedli na trh doplňky stravy Nutrilite. Vědecké zázemí a vysoká odborná úroveň byly vždy pro naši společnost nedílnou součástí výroby. Ve světě momentálně máme více než 900 vědců, z nichž někteří se podíleli také na vývoji programu bodykey. V České republice spolupracujeme s doktorem Pavlem Suchánkem, jenž se mimo jiné věnuje odbornému školení našich distributorů v oblasti výživy.

Vytížené ženy moc času na cvičení a dodržování diet nemají. Zato vynikají silnou vůlí. bodykey by pro ně mohlo být řešení...

Myslím si, že program bodykey je vhodný pro každého, tedy pro muže i pro ženy. Díky propracované webové platformě lze v programu najít nejen doporučené recepty dle geneticky daného dietního profilu, ale také doprovodná fyzická cvičení. bodykey tak není pouze klasická dieta, ale komplexní celoživotní program pro ty, kteří si chtějí udržet nejen optimální tělesnou hmotnost, ale také celkovou kondici a zdravý životní styl.

Proč se lidé obezity zatím u nás nebojí?

Stejně jako v každé postkomunistické zemi i u nás se zdravá výživa stává běžnou záležitostí pomaleji než ve státech západní Evropy. Je však stále běžnější, že se lidé touto problematikou zabývají, protože se chtějí cítit lépe. Veškeré průzkumy přitom potvrzují, že nadváha je v naprostém rozporu s celkovým zdravím, fyzickou kondicí a šancí dožít se delšího věku.

ptala se Eva Brixi