IMG_7032.jpgVšechny ženy chtějí být krásné, všechny z nás se pídí po té nejlepší kosmetice, hledáme ideál. Ale – co je to vlastně ideál? Podle většiny patrně zdravý organizmus, který dovoluje vyniknout i té pomyslné kategorii vnímané stokrát jinak, tedy ženské kráse. Jaké inovace a jaká filozofie vede francouzskou značku GERnétic po této cestě? Na to jsem se snažila najít odpovědi společně s Alenou Kimlovou z Kosmetického studia GERnétic, která po boku značky stojí od chvíle, kdy se firma etablovala na českém a slovenském trhu.

Při uvádění novinek vaší značky na trh se mi zdá, že jste vždy o něco napřed než jiné firmy, anebo lépe, že si zakládáte na takových výzkumech a poznatcích, které sahají k podstatě fungování lidského organizmu jako celku a vždy usilují o harmonizaci a blahodárnost. Ne okamžitá náprava skokem, ale šetrně, a přesto efektivně. V čem je tedy podstata?

Asi se to nedá shrnout pár slovy. Základ však spatřujeme v tom, že značka GERnétic se opírá o snahu vidět krásu prostřednictvím zdravého organizmu jako celku. Pokud vám dobře fungují játra, ledviny, žaludek, látková výměna, pak to také odráží vaše pokožka.

Čili – jdeme na svěžest a krásu zevnitř, saháme k podstatě problému, nemaskujeme a nepotlačujeme. Například s peptidy pracuje GERnétic od samého začátku, od doby, kdy jsme vstoupili na trh. Jsou to látky, které stimulují buňky, aby lépe přijímaly živiny. Prosté, ale přesto unikátní.

Zakladatel naší kosmetiky dr. Albert Laporte, francouzský lékař a biolog, nepodlehl vidině supermasové výroby a nechtěl mít produkty co nejlevnější. Opíral se o přísný výzkum a vývoj směřoval k přípravkům, jichž se používá malé množství, homeopatickým způsobem, a výsledkem mělo být vždy to, co optimalizuje zdravotní stav ženy. Čili ještě jednou – pokud je kůže krásná, znamená to, že tělo je zdravé. Pokud nevypadá dobře, vypovídá o tom, že je potřeba něco napravit.

Není to tedy jen o povrchu, o pokožce, ale o vyvážených pochodech v organizmu. Kůže je totiž sjednocující orgán, a pokud je ona v nedobré kondici, je to z 80 procent známka toho, že je ve vašem těle něco v nepořádku. Jednoznačně z toho plyne apel na zdravější životní styl, jehož součástí je přiměřená kosmetická péče. Ta naše je postavená na buněčné terapii. To znamená doplnění vitaminů, minerálů, stopových prvků a aminokyselin v ideálním poměru a množství nedovyživeným buňkám, tím i zkvalitnění jejich funkce. Důležitou součástí péče je i detoxikační a neagresivní báze.

Přesto si myslím, že byste se měli více chlubit. Anebo skromnost patří k vaší obchodní strategii?

Jsme si vědomi toho, že velmi často pracujeme s nadčasovými poznatky a málokdo to o nás ví. GERnétic není kosmetika, kterou koupíte v každé drogerii a používáte, jak se vám zlíbí. Je to sofistikovaná značka, jejíž prioritou není vkládat masivní prostředky do reklamy. Jdeme cestou osvěty kosmetiček i zákaznic (postupně i mužů), což nám zaručuje věrnost klientely, vynikající osobní reference, a ty zase vedou k nárůstu zájemců o naši péči.

Znamená to například perfektně zdiagnostikovat pleť klientky a pak teprve nasadit přípravky, které jí pomohou. Ne jí vždy a za každou cenu vnutit vše jen proto, abychom co nejvíce utržili. Jinými slovy: ctíme, co se skrývá za slovy: zdraví – krása – informace.

Spolu s buněčnou terapií je cílem ozdravit celé tělo. Velmi ráda v této souvislosti zmiňuji takřka univerzální krém Synchro, který působí tak, že po měsíčním užívání doplní přes pokožku do vašeho organizmu mnohé potřebné látky. Používá se také před operacemi, pak je pokožka lépe připravená se hojit, zlepšuje jizvy. Doporučujeme tímto krémem potírat tence i plosky nohou, ze kterých vedou meri­diánové dráhy do celého organizmu.

Převratné technologie, to je u značky GERnétic tedy základ. Co lze uvést jako příklad?

Jako žhavou novinku bych uvedla přípravek na formování těla, který umožňuje odstranění tukových polštářků cíleně v místech, která nás nejvíce obtěžují. Obsahuje tzv. buněčného trenéra – výtažky z řasy Euglena Gracilis, rostliny Rohatce žlutého a rostlinný kofein, jejichž prostřednictvím jsou v těle vyhledávány tukem přeplněné buňky, které se působením našeho preparátu rychleji vyprazdňují. Pokud budete aplikovat přípravek těsně před tělesnou aktivitou, například před rozcvičkou, jízdou na kole nebo rychlou procházkou, spálíte dvojnásobné množství energie, tuk začne mizet. Je to revoluční proces, nikomu ho nenutíme, ale víme, že funguje.

Naše přípravky dokážou optimalizovat výživu buněk, zlepšit imunitu, vitalitu, pevnost a obranyschopnost pokožky, z toho pak plyne i větší odolnost proti vráskám. V první řadě jde tedy o podstatu, na základě toho pak o krásu. Vždy nás zajímá užitek, ne krátkodobé působení.

GERnétic know-how je rovněž o kombinaci přípravků ve správném sledu, a to na míru každé zákaznici. Tedy o cíleném ošetření, které se projeví v celkové aktivizaci buněk a odvíjí se od praxe kosmetičky, jejího umění naslouchat, pozorovat a poradit.

Je dobré vědět například i to, že GERnétic používá k výrobě kosmetiky složité biotechnologie, nikoli například louhování či namletí bylinek. GERnétic pracuje se 187 druhy rostlin, 18 druhy řas, které se těží v ekologicky čisté oblasti francouzské Bretaně. Při výrobě zachováváme tzv. nulovou kontaminaci, což znamená, že konzervace produktů je minimální.

Výrobkové řady GERnétic prošly v posledním roce obměnou tak, aby bylo možné opět využít nejmodernějších technologií. Do některých produktů nyní přidáváme rozpustný kolagen, širší je i využití již zmíněných peptidů.

Přípravky působí také na okysličování organizmu. Víme totiž, že stárnutí je záležitost kondice buněk, a pokud by byla optimální, může se člověk v relativní svěžesti dožít až 128 let.

Hodně se hovoří také o souladu těla a duše, celkové harmonii v životě člověka, vztazích, komunikaci, umění naslouchat, zejména ve službách. Když školíte kosmetičky, určitě toto hledisko nezůstává stranou.

Samozřejmě se o těchto otázkách hodně diskutuje, a zcela právem. Při rozhovorech s klientkami kosmetičky připomínají, že to, jak se člověk cítí, ovlivňuje i genetická výbava a přístup k životu, který by měl být aktivní a tvořivý, organizmus je zkrátka odrazem životní filozofie člověka.

I o tom si kosmetičky se zákaznicemi povídají, a nejen o tom. Některé ženy si potřebují i trošku vylít srdíčko, jak se říká, svěřit se, i toto patří k odpočinku těla a duše. Kosmetičky jsou zase většinou velmi empatické, umějí naslouchat. Náš přístup ke klientce je jiný. Na osobní kontakt klademe opravdu velký důraz.

Také bych ráda připomenula, že nikdy nepoužíváme příliš silnou masáž, využíváme tzv. francouzské efleráže, jdeme cestou jemného dotýkání, spíše hlazení, tělo při proceduře nesmí dostat šok, cítit násilí. Jen výjimečně saháme k mechanickému čištění. Hluboké pročištění pleti probíhá pomocí krémů, masek a sér, které jsou k tomuto účelu určené.

Ošetření trvá zhruba dvě hodiny a klientka pak může odejít rovnou na obchodní schůzku, není znát žádný zásah, nemá zarudlou pokožku, nic, co by jí bylo nepříjemné. Je vhodné, pokud pak v domácí péči pokračuje s naší značkou.

Co byste na jaře doporučila ženám, které se ještě nenaučily odpočívat?

Doporučuji detoxikační zábal ze zelených mořských řas, ten stimuluje očistný program organizmu. Když je tento zábal využit dvakrát týdně, celkem desetkrát, každý člověk to na sobě pocítí, získá větší vitalitu, pokožka je hebká a vláčná. A to je velmi důležité. Když by se tento postup zdál časově náročný, pak doporučuji třeba jednou za měsíc před ošetřením obličeje. Zábal je čistě z přírodních produktů a velmi si ho cením po zdravotní stránce.

za odpovědi poděkovala Eva Brixi  

www.gernetic.cz