KokedamaDen matek letos vychází na 12. květen. Nabízíme vám tipy na ty nejzajímavější, nejlahodnější a nejkrásnější dárky od 100% českých výrobců. Věříme, že výběr potěší nejen maminky...

Pro chvíle odpočinku: Fler.cz
Je Vaše maminka ta nejmilejší pod sluncem? Máme tu tip na dárek, který jí vykouzlí úsměv na tváři pokaždé, když si bude vychutnávat svůj šálek dobré kávy. Autorská Sada pro maminku Bella Woods obsahuje podnos z masivního dřeva s krásným věnováním, porcelánový šálek s tím nejkrásnějším vzkazem. Koupíte na www.fler.cz za 600 Kč.

Čokoládové nebe pro ty, které nám snášejí modré z nebe: Šufan
Maminka si zaslouží jen to nejlepší. Dopřejte jí chvilku sladkého odpočinku a přeneste ji do světa čokoládových snů. Ten pro ni připravil poctivý český výrobce ořechových másel, řemeslné čokolády nebo křupavé granoly, olomoucký Šufan. Průřez těch nejlahodějších výrobků s příměsí čokolády nese výstižný název Čokoládové nebe a na sufan.cz jej seženete za 999 Kč.

Skutečné umění pro neskutečnou maminku: 100ks.cz
Skutečné umění už dávno není výsadou horních deseti tisíc. Limitované umělecké tisky od nejzajímavějších českých umělců pořídíte podepsané a očíslované už od necelých tří tisíc korun. Orchidej od významného českého malíře Petra Nikla jen tak nezvadne a navíc časem svou hodnotu zvýší.

Sladké poděkování: Mixit.cz
V dárkovém balení ve tvaru bonbonu se skrývá osm lahůdek - osm sametově jemných Crème boulí ve čtyřech příchutích. Tahle lahůdka z datlí, čokolády a oříškového krému je báječná pro obalení nervů, doplnění energie a jako sladká pauza. To zní jako kombinace vlastností, které by měl mít každý dárek pro maminky, ne?

Brýle, které padnou: Lentiamo
Kvalitní brýle nemusí stát půl výplaty. Brýle v oblíbeném odstínu rose-gold od privátní značky Lentiamo spojují expertízu značky v oblasti péče o oči a příjemnou cenu. Trendy geometrický tvar je univerzálně slušivý, proto se hodí i jako dárek.

Když květinu, tak levitující: Zahrada na niti
Pokud vaše maminka dbá na udržitelnost a má ráda originální dárky, darujte jí místo řezané květiny kokedamu – rostlinu zasazenou v hlíně v mechové kouli. Původem japonská varianta pěstování umožňuje rostlinám díky zavěšení levitovat v prostoru a vytváří tak zajímavý exotický dekorativní prvek. Koupíte na www.zahradananiti.cz/kokedamy od 990 Kč.

(tz)