Ilustracni fotka parova masazLámete si hlavu nad tím, čím překvapit svého přítele na svatého Valentýna? Muži jsou v tomto poměrně nenároční, ale pokud je přeci jen chcete potěšit něčím speciálním, ale chybí vám nápady, pak přinášíme malou inspiraci níže.

Dělejte s ním jeho oblíbenou činnost

Snadný a promyšlený způsob, jak projevit svou náklonost partnerovi je, že s ním zkusíte jeho oblíbenou činnost. Je to jednoduché, ale věřte, že pro něj to bude hodně znamenat, když bude vědět, že chcete zkusit nebo se podílet na věcech, které rád dělá.

Zjistěte například, zda má jeho oblíbený tým naplánovaný zápas ve vašem městě nebo okolí během valentýnského týdne, a co nejdříve pořiďte vstupenky. Pokud o zápase ví a už se o něm zmínil, musíte začít včas jednat. Předstírejte například, že už máte plány jinde a on musí být s vámi, překvapení pak bude stát za to. A jestli se vám jeho sport opravdu líbí nebo ne, není důležité. Jde o to překvapit svého muže způsobem, který si bude pamatovat a bude se mu líbit.

Vyzkoušejte párovou masáž

Masáž přináší nejen uvolnění, ale také zlepšuje náladu. Napomáhá totiž uvolňovat hormon oxytocin, který je často nazývaný hormonem lásky. Kromě toho pomáhá také zvýšit hladinu serotoninu a dopaminu. A tohle si můžete dopřát oba najednou při společné partnerské masáži. Tento typ masáže obvykle zahrnuje oleje a aromaterapii. Je velmi relaxační a intimní. Má také velkou výhodu v tom, že mezi vámi zvýší míru náklonnosti, díky společnému prožitku.

„Můžete ale vyzkoušet třeba i profesionálního maséra, který přijde k vám domů, nebo si dopřát vzájemnou masáž se svým partnerem jen sami dva. Vytvořte si k tomu doma příjemnou atmosféru, zapalte svíčky, pořiďte si speciální masážní olejíčky, měkoučké župany a hýčkejte se společně jen ve dvou,“ říká Adam Rožánek, spolumajitel české značky spodního prádla Styx.

Uneste ho se zavázanýma očima

Posuňte Valentýna na jinou úroveň. Zavažte partnerovi oči a „uneste“ ho na neznámé místo. Pokud nebude mít absolutně ponětí, kam ho vezete, překvapení bude mnohem zábavnější. Chcete-li to vyšperkovat, zavažte mu oči například novou kravatou, kterou si nechá jako dárek.

Napište mu dopis nebo báseň

V digitálně ovládaném světě, kdy všechno řešíme přes zprávy a mnohdy i hekticky, je ručně psaný dopis jedním z nejosobnějších a nejpromyšlenějších dárků, které můžete dát. Hlavní je to psát od srdce. Pokud nevíte, co napsat, zkuste použít romantický valentýnský citát.

Romantický set pro vás oba

Chcete se vyhnout rušným restauracím a užít si domácí atmosféru? Není nic jednoduššího, než že si vytvoříte romantické prostředí jako překvapení po dlouhém dni v práci. Atmosféru vám pomohou doladit svíčky, romantická hudba, společně uvařená večeře. Můžete si také pořídit pro dotvoření domácí pohody společné trenky, do kterých můžete obléct sebe i partnera a připravit se na romantickou noc plnou vášně.

„Pokud toužíte na Valentýna udělat něco jinak, máte jedinečnou příležitost. Je jedno jestli jste s partnerem nějakou dobu a chcete oživit váš vztah, nebo jste s ním chvilku a chcete udělat dojem. Sladit si společně spodní prádlo může být zábava i příjemné zpestření romantického večera ve dvou,“ říká Adam Rožánek, spolumajitel české značky spodního prádla Styx.

(tz)