bedroom3 ilustracni AmirroHlavní trendy v ložnicích pro letošní rok jsou především promyšlené způsoby, jak stylové zvelebit prostor pro spaní s praktickým designem. Naše ložnice jsou nejdůležitější místností v domácnosti, kde odpočíváme. Top trendy interiérového designu tak pomohou nejen k tomu, aby náš domov vypadal fantasticky, ale pomohou nám vytvořit útočiště, ve kterém se budeme cítit dobře.

Obložení postele

Rozlučte se se skandinávským minimalismem, který posledních několik let dominuje trendům v ložnicích a interiérovým trendům obecně. Trendem jsou naopak výrazná čela postelí, která dodají prostoru styl i útulnost.

Od jednoduchých elegantních designů až po působivá čela postele, která zvětší šířku stěny vaší ložnice, zároveň dodají teplo a texturu každému schématu ložnice, bez ohledu na velikost. Čela jsou skvělou příležitostí, kde nechat vyniknout výrazné látky nebo výšivky.

„Pokud toužíte po neobvyklých nápadech do ložnice, čela postelí nabízejí nepřeberné možnosti, od vestavěných čel s extra hloubkou pro úložný prostor až po obklad s čalouněním se skrytou kabeláží a elektrickou přípojkou pro snadno přístupné osvětlení u postele v hotelovém stylu. Ve stejném designu jako čelo postele, můžete nechat vyrobit také rám postele,“ říká Kamil Dunaj ze společnosti Getberg.

Výrazné pruhy

Buď je milujete nebo nenávidíte. Proužky jsou přítelem mnoha interiérových designů. V ložnicích jsou, ale velkou novinkou. Čím kreativnější s nimi dokážete být, tím lépe. Tento pruhovaný trend není pro stydlivé. Letošní rok je otevřen výzvám. Nemusíte myslet úplně lineárně. I vertikální a horizontální pruhy jsou skvělé.

Relaxační sezení v ložnici

Nápad na posezení v ložnici má své kořeny už 19. století. Pokud jste někdy navštívili nějaký z historických měšťanských domů , možná jste si všimli, že tehdejší obyvatelé milovali posezení v ložnici. Instalace křesla či pohodlné židle do ložnice vytvoří klidný prostor a podpoří vaší relaxaci v místnosti, která je často spojována pouze se spaním.

Udělejte z malé ložnice „větší“

Nápady se zrcadly mohou i malou ložnici opticky zvětšit. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je umístit zrcadlo například za čelo postele až do výšky stropu. Stejně jako u každého zrcadla v ložnici zkontrolujte před zavěšením pohled, který chcete vytvořit, abyste se ujistili, že odráží nejelegantnější prvky místnosti, případně například osvětlení nebo okno, tím dodáte prostoru také více světla.

„Někdo velká zrcadla do ložnice doporučuje za účelem optického zvětšení, jiný zase tvrdí, že do ložnice spíše nepatří, protože odrazy mohou být během spánku rušivé. Doporučuji zde proto volit raději menší zrcadla například k make-up stolkům, nebo jako dekorativní prvek ve výrazném rámu. Zrcadlem lze také doplnit spodní rám postele, které pak vytvoří dojem levitující postele,“ říká Lucie Hronová ze společnosti Amirro.

(tz)