andrea trčkováAndrea TrčkováNerozlučná trojice: žena, kosmetika a podnikání. V návaznosti na značku GERnétic samozřejmost. Ze dne na den to však mohla být minulost, a to kvůli koronaviru. K oborům, jež byly zasaženy nejvíce, patří i kosmetické salónní služby. Mnoho žen, které věnovaly kus života podnikání ve svých překrásných salónech a den co den se věnovaly špičkové péči o svou klientelu, okusilo nejvyšší pocity nejistoty, obav a tužeb po lepších časech. Přestaly pracovat, přály si opak. Počáteční rozčarování se však záhy měnilo v naděje, že bude lépe. Dnes už je zase otevřeno... Jak hodnotí aktivity složitého období Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka společnosti Mgr. Ladislav Kavan – LK SERVIS?

Dají se popsat vaše emoce poté, co jste se dověděla, že kosmetické salóny mohou opět otevřít?

Plné nadšení. Bylo to řadu týdnů velké očekávání. Všichni jsme si v GERnétic již dlouho přáli, aby situace umožnila salóny otevřít. Pro dosažení patřičných efektů a účinků na pokožce je každodenní kosmetická péče doma důležitá. Významnou roli především ze zdravotního hlediska hraje však odborná péče v salónu. Klidné salónní prostředí plné doteků, příjemných pocitů a uvolnění jsou základem našich služeb, a to profesionálům, a hlavně našim klientkám a klientům, už scházelo. Byla jsem po opětovném zahájení provozu mezi prvními návštěvnicemi našeho firemního salónu a vychutnávala si celou proceduru jako něco velmi vzácného, co mi chybělo, bez čeho už nechci být.

Covid potrápil drobnější podnikatele, kteří jsou závislí na své vlastní práci, jako jsou právě například kosmetičky, víc, než si kdo dokáže představit. Bylo pro majitelky salónů horší ocitnout se najednou bez zákazníků, bez příjmů, nebo se více bály hrozby nákazy koronavirem v případě, že by se mohly dál věnovat své klientele?

Často obojí. Míra různých obav byla asi u každé kosmetičky jiná, i vzhledem k věku, zázemí, možnostem... Řada jich musela z různých důvodů práci úplně zastavit, tedy ani nenabízely produkty do domácí péče. Mnohé si však vedle vyčerpávající každodenní starostlivosti o děti, rodiče a domácnost našly čas a byly oporou svým klientkám konzultacemi domácí péče na dálku. Patří všem velký obdiv, jak to zvládly. Snažili jsme se naše Gerneticienne hodně podporovat a také povzbuzovat. Nejhorší asi byla doba, kdy dlouho panovala nejistota, co přijde a jak to všechno bude...

Vaše centrála však byla po celou dobu lockdownu velmi činorodá. Co všechno jste pro chod firmy i lepší psychickou pohodu svého týmu a podporu podnikatelek udělali?

Jsme na českém trhu již 25 let a na slovenském 14. Za tu dobu jsme vytvořili silnou komunitu báječných Gerneticienne, profesionálních kosmetiček, které vědí, že GERnétic jen nenabízí krémy k prodeji, ale že nám záleží
na každé z nich, na jejím osobním rozvoji, nadšení, zkrátka, aby se jí dařilo. Pak se daří i nám. Proto, a to nejen v době covidové,
podporujeme naše spolupracující kosmetičky, jak umíme a můžeme. V uplynulých měsících to byla například specifická online podpora, jsem opravdu velmi ráda, že jsme se mohli všichni pravidelně setkávat při webinářích online. Mohli jsme tak prožívat všechny emoce společně.

ger netiA co nového čeká zájemce o ošetření v prostorách sídla zastoupení značky v Praze, čím obohatíte komfort zákazníků?

Využili jsme dobu uzávěry a naše firemní salóny v Kosmetickém studiu GERnétic v Praze 6 redesignovali. Aby se u nás klientky a klienti dobře a bezpečně cítili, aby si odpočinuli a rádi se vraceli. Inovovali jsme také zázemí pro náš tým, aby se nám v krásném prostředí lépe pracovalo.

Rozjeli jste rovněž další ročník soutěže Hvězda GERnétic v ČR i na Slovensku. Jaký je letos ohlas?

Je to už třetí ročník, a ihned po vyhlášení se začaly kosmetičky přihlašovat, vůbec neváhaly a odvážně do soutěže šly, to v předchozích ročnících nebylo. Změnili jsme letos soutěžní kategorie a máme několik skvělých partnerů, kteří věnují vítězkám pěkné ceny. I to je možná motivace... Ale hlavně, a to je důležité, GERnétic je o odvaze a výjimečnosti a naše Gerneticienne se mají čím pochlubit a inspirovat ostatní, jak být úspěšnými. Tedy i v podnikání.

Mateřská společnost ve Francii právě v těchto dnech doplňuje do portfolia další zajímavé přípravky. Oč jde?

Letošní rok je z pohledu novinek pro GERnétic výjimečný. Není obvyklé, aby na trh přišlo v krátké době tolik dalších produktů. Uvádíme hned několik novinek, pro domácí i salónní péči. Zeštíhlující anti-age zábal z mořských řas a zeleného jílu Enveloppement Minceur je ideální salónní přípravou na plavkovou sezónu. Především pro aktivní lidi je určen jemný remineralizující tělový peeling Nettoyant Gommant Marin Corps s vůní moře. Po aplikaci je pokožka jemná, hebká a příjemně vypnutá, vitální. Do brusné složky jsou vloženy mikrokuličky z jojobového vosku a krystalky kyseliny polymléčné, které nezatěžují naši planetu. V červnu rozšiřujeme řadu péče o muže o moderní přípravek
3 v 1, který má tající texturu a velmi rafinovanou vůni. Věřím, že se brzy zařadí mezi naše bestsellery. A další novinky přijdou na řadu v druhé polovině roku. Rozhodně se všichni, kteří milují kvalitu GERnétic, mají
na co těšit.

za odpovědi poděkovala
Eva Brixi