DSC 0036Na Výstavišti Kroměříž proběhne od 25. do 27. září celostátní prodejní výstava FloriaPodzim – Bonsaj. Tradiční výstava určená nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře nabídne i výjimečnou Národní výstavu bonsají a suiseki České bonsajové asociace. Kvůli současné hygienické situaci proběhne celá akce podle bezpečnostních pravidel farmářských trhů.

Návštěvníci na výstavě nakoupí vše potřebné pro dům i zahradu od stovek prodejců z České republiky i ze zahraničí. Kromě tradičního prodeje rostlin, květin, stromů, keřů, zahradní techniky a dalších potřeb je připraven i doprovodný kulturní program, ve kterém vystoupí Stříbrňanka, Motýl Band CZ a Michal Tučný Revival band. Pod venkovními pavilony budou umístěny prodejní stánky i výstava kaktusů, sukulentů a masožravých rostlin.

„Celý pavilon B bude zasvěcen mimořádné XXIII. Celostátní výstavě bonsají a suiseki České bonsajové asociace. V pavilonu shlédnete ojedinělou výstavu desítek bonsají a kamenů suiseki, budou zde probíhat komentované prohlídky i poradenská služba o pěstování bonsají. Nakoupíte zde vše potřebné pro pěstování bonsají včetně literatury, nářadí, keramiky a rostlinného materiálu,“ řekl manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Pro malé zahradníky bude otevřen i unikátní zábavní park Dětský svět Kroměříž s desítkami vnitřních i venkovních atrakcí pro malé i velké. Dospělí návštěvníci výstavy mají navíc vstup do Dětského světu zdarma.

Výstava Floria Podzim – Bonsaj 2020
Kdy: 25. až 27. září 2020, otevírací doba každý den od 9:00 do 16:00
Kde: Výstaviště Kroměříž (K Výstavišti 4069/8, 767 01 Kroměříž)
Ceny vstupného: základní vstupné 100 Kč/osoba, rodinné a další zvýhodněné vstupné včetně kompletního ceníku naleznete na www.vystavistekromeriz.cz

Výstaviště Kroměříž navštíví každý rok přes 250 tisíc návštěvníků. Areál o velikosti čtyř hektarů obsahuje dva výstavní pavilony, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní Dětský a sportovní svět. Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim, které mají tradici již více než 40 let.

(tz)