Foto 1Přepravní specialisté z DB Schenker předali do SOS Dětských vesniček v Praze paletu se 430 páry dětských botiček a sandálek. Jsou vítanou pomocí pro ohrožené děti ze sociálních rodin a v pěstounské péči. DB Schenker s SOS Dětskými vesničkami úzce spolupracuje od roku 2011, a kromě pravidelné finanční podpory jim poskytuje i přepravní služby zdarma. Tentokrát DB Schenker dětem a rodinám se slabým sociálním zázemím a dětem v pěstounské péči daroval letní obuv.

„SOS vesničky v rámci našich možností dlouhodobě podporujeme jak finančně, tak prakticky. Tentokrát jsme přidali vlastní materiální pomoc,“ říká ředitel společnosti DB Schenker Tomáš Holomoucký. Společnost také zajistila přepravu několika palet potravinové pomoci pro ohrožené rodiny v Brně, Karlových Varech a Prostějově.

„Podpora společnosti DB Schenker je pro nás už mnoho let velkým přínosem. Velmi si ale ceníme toho, že za současné situace, kdy nám mnoho partnerů bylo nuceno odříci letošní podporu, byl DB Schenker mezi prvními, kteří přispěchali na pomoc,“ uvádí paní Jindra Šalátová, výkonná ředitelka SOS dětských vesniček, a dodává: „Je velmi důležité podpořit právě nyní nejen samotné děti, ale i jejich rodiny, které v době pandemie z důvodu ztráty zaměstnání nemají dostatek finančních prostředků na pokrytí nákladů na potraviny, nájem nebo oblečení, a hrozí, že se dostanou do dluhové pasti nebo přijdou o střechu nad hlavou. Proto si kromě finanční podpory vážíme i pomoci při distribuci potravin těmto ohroženým rodinám. A nové botičky dětem udělaly také velkou radost!“

(tz)