Whirlpooly 8 foto zdroj Lazne LuhacoviceOdložit lázeňský pobyt nebo jet? To je otázka, která dnes trápí spoustu lázeňských hostů, ale odpověď je zcela snadná – pobyt v lázních rozhodně neodkládejte! Chronická bolest totiž může zvyšovat stres více, než obavy z karanténních opatření, a co víc? Lázně jako zdravotnické zařízení mají opatření nastavená dle platných nařízení na nejvyšší možné míře!
Jak to vidí lázeňští hosté?

„Jen co budu mít po všech pravidelných lékařských kontrolách, do lázní opět vyrazím – i za "normální" situace je totiž v lázních úklid a vůbec hygiena jako taková na té nejvyšší úrovni, a tak se rozhodně nebojím,“ říká Jan Galuška, kterému luhačovické lázně pomohly mimo jiné po onkologickém onemocnění plic a tlustého střeva a do Luhačovic letos vyrazí už po patnácté.

„Vzhledem k tomu, že lázně patří mezi zdravotnická zařízení, věřím, že pro lázeňský personál ve spojení se zodpovědností hostů nebude žádný problém vše společně zvládnout a lázně si užít…,“ těší se Vítězslav Švec, pravidelný host v Léčebných lázních Jáchymov, kde byl už čtyřiadvacetkrát, a kde mu díky silné radonové vodě účinně ulevují od bolestí spojených s Bechtěrevovou nemocí, kterou trpí už přes třicet let.

„Do lázní bychom rády opět vyrazily, myslím si totiž, že nastavily ještě přísnější provoz, co se týká hygieny, která je i běžně na vysoké úrovni. Spousta věcí navíc záleží na nás rodičích – musíme být zkrátka ohleduplní i k druhým,“ prozrazuje plány Hana Štíbrová, maminka malé Ester, které po transplantaci jater pomohli v dětské léčebně Miramonti k plnohodnotnějšímu startu do života, a potvrzuje tak, že odjet do lázní se nemusí bát ani děti a jejich rodiče.

„Návrat lázeňského života po povinné pauze provází zachování poskytování léčby v maximálním rozsahu, a její kvalita ani účinnost se tedy žádným způsobem nemění. Aby současně lázně i nadále zůstaly oázou bezpečí a klidné relaxace,“ uvádí MUDr. Eduard Bláha, generální ředitel, společností Lázně Luhačovice, a. s. a Léčebných lázní Jáchymov a. s., a pokračuje: „Nastavili jsme vstupní bezpečnostní filtry, což v praxi například znamená, že při nástupu na léčebný pobyt hosté procházejí vstupní zónou, kde jsou požádáni o změření teploty a podepsání čestného prohlášení o bezinfekčnosti a aktuálním zdravotním stavu, úplným základem je dostupná dezinfekce rukou a používání ochranných pomůcek, dále zatím také platí zákaz návštěv a samozřejmě se řídíme veškerými dalšími aktuálními opatřeními Ministerstva zdravotnictví.“

Takže už víte, proč není důvod se obávat? Pak ještě nezapomeňte včas zajít k lékaři, komunikovat s lázněmi a aktivně se zajímat o možnosti lázeňské léčby…

Léčebné Lázně Jáchymov a. s. a Lázně Luhačovice, a. s. jsou součástí největší lázeňské skupiny v České republice Spa & Welness Nature Resorts. Přírodním léčivým zdrojem Lázní Luhačovice je minerální voda s unikátním obsahem minerálů a vysokým obsahem oxidu uhličitého. Zaměřují se především na léčbu dýchacích onemocnění, a to u dospělých i dětí. Lázně Jáchymov jako přírodní léčivý zdroj využívají radonovou vodu s unikátní koncentrací radonu, která nemá v celoevropském měřítku srovnání. Zaměřují se především na léčbu nemocí pohybového aparátu a neurologických onemocnění.

www.laznejachymov.cz a www.lazneluhacovice.cz 

(tz)