grilované kuřecí prso s rukolovým salatkemNový rok je pro mnohé ve znamení změn a nejčastěji jsou spojeny se zdravým životním stylem a potažmo i s kvalitou jídelníčku. Ani začátek tohoto roku dle dostupných průzkumů se od ostatních neliší a nejčastěji si lidé dávají předsevzetí ohledně redukce kil. Opětovně se tak stává chybou vyřazení velmi důležitých a zdraví prospěšných látek jako je například maso. Proto Drůbežářský závod Klatovy připravil několik velmi jednoduchých a dietních receptů, které pomohou tělu dodat proteiny nezbytné pro podporu a růst svalové hmoty i pro jeho regeneraci.

Nízký obsah tuků a nespočet různých možností přípravy napomáhá oblibě drůbežího masa a stává se i právě proto vhodnou potravinou pro redukční diety. Jako u každého dobrého produktu je důležité dbát na jeho kvalitu. Drůbežářský závod Klatovy u svých výrobků garantuje tuzemský původ masa, tradiční způsob jeho zpracování i výroby a dobrou chuť.

Chutné a zdravé recepty se šťavnatým kuřecím masem podle Drůbežářského závodu Klatovy:

Kuřecí steak s červeným pepřem

Ingredience: 200 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, lžíce extra panenského oleje, prolisovaný stroužek česneku, lžíce citronové šťávy, špetka soli, drcený červený pepř, drcený černý pepř

Všechny ingredience vložte do mističky, promíchejte. Kuřecí prsa osušte a vetřete do nich připravenou směs, pečte na grilu nebo grilovací pánvi 6-8 minut z každé strany.

Hotové maso místo klasické přílohy můžete položit na mix baby salátků s cherry rajčátky a červenou cibulí.

Kuřecí špízy se zeleninou

Ingredience: 200 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, 1 paprika, 1 větší červená cibule,
1 menší zelená cuketa, cherry rajčata, grilovací koření na zeleninu, sůl, pepř, bílý nízkotučný jogurt, 1 stroužek česneku, limetka

Kuřecí prsa nakrájejte na proužky cca 3 cm široké, osolte a posypte drceným pepřem. Zeleninu pokrájejte na kousky a cuketu ještě obalte v grilovacím koření na zeleninu. Napichujte je na špejli, vždy maso, jeden nebo dva kousky nějaké zeleniny a další kousek masa. Špízy vložte na plech a pečte na stupni grilu v předem rozpálené troubě zhruba 25-30 minut.

Špízy můžete podávat s česnekovým dipem. Stačí do 100 g bílého jogurtu přidat 1 stroužek lisovaného česneku, špetku soli, pepře a šťávu z půl limetky.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí.

Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

(tz)