chrome 5SPlBch8s9Teplická sklárna AGC Flat Glass Czech tradičně na konci roku rozděluje podporu neziskovým organizacím a jednotlivcům z regionu. Pro letošní rok se firma rozhodla podpořit Lenku Kadetovou a Martinu Šimonovou, které se připravují na letní Paralympiádu v japonském Tokiu. Obě sportovkyně obdrží po 25.000 korun. Sklárna také podpoří částkou 100.000 korun teplickou Arkadii, která pečuje o zdravotně znevýhodněné děti a dospělé. Dary ve středu předalo vedení firmy na tradičním vánočním koncertě, na kterém vystoupil zpěvák Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup. 

Zdeněk Frelich, Country manažer společnosti AGC Flat Glass Czech: „Každoročně předáváme na konci roku dar organizacím nebo jednotlivcům z regionu, kteří finanční podporu skutečně potřebují a zaslouží si ji. Letošní podpora dvou místních sportovkyň je pro nás trochu specifická v tom, že se obě dámy připravují na paralympiádu v japonském Tokiu. Pojedou tedy do země, kde vznikl a sídlí koncern AGC. Věříme, že jak pro Lenku i Martinu to bude mimořádný zážitek.“
.
Teplickou Arkadii, která získá 100.000 korun, podporuje AGC Flat Glass Czech mnoho let. Pravidelně před Vánoci posílá finanční příspěvek na její činnost. Arkadie je základní a praktická škola, provozuje ale také chráněné dílny a poskytuje další sociální služby dětem i dospělým se zdravotním postižením.
Lenka Kadetová dlouhodobě reprezentuje Českou republiku v cyklistice. Poprvé se Paralympiády účastnila v roce 2012 v Londýně, kde si vedla výborně. Ve sloučené kategorii mužů a žen obsadila 4. místo v časovce a 3. místo v silničním závodu. Martina Šimonová si zase odvezla bronz ve vrhu koulí z letošního Mistrovství světa v Dubaji. Byl to dosud její životní úspěch.

Libor Sehnal, manažer lidských zdrojů AGC Flat Glass Czech: „Lenka Kadetová i Martina Šimonová jsou zkušené reprezentantky, které již dosáhly skvělých výsledků. Navíc pocházejí z regionu, Lenka z Mostu a Martina přímo z Teplic. Věříme proto, že naše podpora jim pomůže v kvalitní přípravě pro nadcházející Paralympiádu.“

Dnes odpoledne v Bartholomeus Gallery Café předá vedení AGC Flat Glass Czech ocenění svým dlouholetým pracovníkům ve všech závodech v České republice. Medaile za dlouhodobou práci pro společnost si převezme 133 zaměstnanců firem skupiny AGC, kteří v nich pracují více než 25 let.

Informace o společnosti AGC Flat Glass Czech a.s.:

AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group, je pobočkou mezinárodní společnosti AGC Glass Europe. Společnost je největším výrobcem plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě. Vedení firmy i hlavní závody sídlí v Teplicích. Dnes má firma 5 vlastních výrobních závodů s denní výrobní kapacitou téměř 2000 tun základního skla a 17 dceřiných společností ve střední Evropě, které základní sklo dále transformují na výrobky s vyšší přidanou hodnotou (autoskla, izolační skla, protipožární skla, interiérové příčky, balustrády, zrcadla, fasádní a dekorativní stěny a mnoho dalších).

Ve svých kmenových závodech AGC Flat Glass Czech zaměstnává 984 zaměstnanců. Dceřiné společnosti specializované na výroby opracovaných skel zaměstnávají v České republice 680 zaměstnanců, na Slovensku 127 zaměstnanců a v Polsku 539 zaměstnanců. Největší dceřiná společnost AGC Automotive Czech (výroba autoskel) zaměstnává zhruba 2100 lidí. Mezi 100% vlastněné společnosti patří i Fotbalový klub Teplice a Střední škola AGC.

Firma stabilně náleží mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele v České republice. Svědčí o tom i fakt, že se pravidelně umisťuje v první desítce nejlépe hodnocených společností v zemi a čtyřikrát byla vyhlášena nejlepším zaměstnavatelem České republiky.

Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. sídlí v Tokiu, je nejvýznamnějším světovým výrobcem skla pro stavebnictví a automobilový průmysl. Je rovněž lídrem ve výrobě skel pro displeje, v oblasti chemie, jakož i ostatních špičkových materiálů a komponent. Skupina AGC vychází z více než stoleté tradice v oblasti technické inovace a je předním specialistou s celosvětovou působností v oblasti skla, fluorové chemie a žáruvzdorných materiálů. Skupina zaměstnává na 50.000 pracovníků na celém světě a díky své přítomnosti zhruba ve 30 zemích realizuje obrat více než 11 miliard €.

www.agc-glass.eu