2019 10 11 09 20 45 GlobusV jedenáctém ročníku České chuťovky byly oceněny čtyři výrobky z vlastních výrob hypermarketů Globus. Od roku 2016, kdy se Globus soutěže účastní, se stalo nositelem tohoto ocenění již 17 produktů. Letos zachutnala porotcům Selská paštika, Krůtí lyonský salám, kvasový Žitný chléb a dort Schwarzwald, to vše ručně vyráběné v každém hypermarketu Globus.

Zajet do jednoho z patnácti hypermarketů Globus a koupit si potraviny se značkou Poctivá výroba je i podle České chuťovky trefou do černého. Nasvědčuje tomu množství oceněných produktů v nezávislé soutěži českých potravinářských výrobků, která se koná pod záštitou Senátu České republiky, Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) a odborníků z potravinářství. Letos zabodoval Žitný chléb, který je ručně vyráběn ze 100 % žitné mouky a tradičního kvasu, dort Schwarzwald cukráři tradičně připravený od upečení korpusu po plnění pravou šlehačkou a z řeznictví pak chutnala Selská paštika plná masa a jater či letošní novinka, Krůtí lyonský salám.

Šéfové vlastních výrob Globusu mají velké přání

Vedoucí pekáren Pavel Meduna a vedoucí řeznictví Pavel Holeček dělají se svými lidmi z výrob potraviny od základu, z kvalitních a pečlivě vybraných surovin. Základem v každé potravinářské výrobě Globusu jsou prvotřídní dodavatelé a dobré receptury. Ale co je stejně důležité, jsou lidé, pekaři, cukráři, řezníci. „Česká chuťovka je pro nás povzbuzením, že poctivé výrobky lidé poznají, ocení je, a že naše práce má smysl. Zároveň bychom si přáli, aby i tato ocenění přispěla k tomu, aby mladí viděli naše řemesla jako dobrou životní perspektivu a přidali se k nám,“ shodli se.

Hrdost na své řemeslo potvrzují ostatně i samotní zaměstnanci výrob Globusu. Například Daniel Hahn z týmu řezníků Globus říká: „Řeznické řemeslo dělám bezmála 30 let, a přestože jde o náročnou práci, pořád mě hodně baví. Mimo jiné i proto, že Globus dokáže řeznictví podporovat jako rodinné řemeslo, staví na něm a investuje do jeho dalšího rozvoje. Společně vnímáme i velkou odpovědnost, kterou máme vůči zákazníkům, protože kvalita našich výrobků musí být vždy na prvním místě.“

Oceněné výrobky z vlastních výrob Globus

2016:

Hovězí klobása
Játrovka s telecím masem
Talián

2017:

Bageta cibulová
Královský bochník
Dort nugátový
Globus šunka
Telecí párky Globus
Tlačenka světlá Globus

2018

Tyrolský salám
Vepřové maso Globus, polokonzerva
Královský koláč
Dort s vlašskými ořechy a šlehačkou

2019:

Krůtí lyonský salám Globus
Selská paštika Globus
Chléb žitný Globus
Dort Schwarzwald Globus.

Rok 11.

Jedenáctý ročník soutěže o značku dobrých tuzemských potravinářských výrobků Česká chuťovka 2019 a Dětská chuťovka 2019 se konal pod záštitou 1. místopředsedy Jiřího Růžičky, místopředsedů Senátu Milana Štěcha a Jana Horníka a ministra zemědělství Miroslava Tomana. Zástupci českých firem převzali na slavnostním vyhlášení výsledků 11. ročníku soutěže 10. října v Senátu ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice. Více informací k soutěži Česká chuťovka na www.ceskachutovka.cz či www.facebook.com/ceskachutovka.

(tz)