David NavratilV Česku je v segmentu „pet care“ roční obrat zhruba 12 miliard korun a toto číslo rok od roku roste. A právě na tento atraktivní trh cílí i nový český startup Fiddo. Aplikace pro širokou veřejnost funguje od začátku září.

Sociální síť pro psy

Fiddo funguje jako sociální síť nabízející řadu funkcí typu společného pátrání po ztracených psech, speciální seznamky pro psy i jejich páníčky či plánovaného nahrávání zvířecích zdravotních karet. V tuto chvíli se soustřeďuje na nabíraní co nejvíce aktivních uživatelů.

„Zjednodušeně řečeno - budeme mít funkce sociální sítě pro psy. V první fázi našeho projektu nabízíme našim uživatelům možnost reálně se podílet na rozvoji aplikace, navrhovat, co zlepšit. Navíc všechny tyto připomínky či obsah mohou být součástí charity, která je rovněž velmi důležitou součástí naší aplikace,“ vysvětluje David Navrátil, zakladatel aplikace Fiddo.

Umělá inteligence pro psy

Na aplikaci Fiddo je zajímavé, že od začátku pracuje s umělou inteligencí. Ta totiž dokáže určit, v jakém okruhu by se mohl pes pohybovat v době od nahlášení ztráty.

A podle toho pak posílá uživatelům informace o pohřešovaných psech. Nejdříve těm, kteří se pohybují nejblíže, a pak se okruh zvětšuje podle toho, kam by měl pes teoreticky šanci doběhnout.

Velkou výhodou této aplikace jsou i mapové podklady pro zaznamenávání vycházek či výběhů se psem. „Součástí mapových podkladů jsou i „body zájmu“, které umožní uživatelům vyhledávat například veterinární stanice, pytlíky pro psy, prodejny psího zboží, „dog friendly“ restaurace nebo ubytování,“ vysvětluje David Navrátil.

Nejbližší plány? Až 100 tisíc uživatelů

Aplikace rychle nabírá uživatele. Již týden po spuštění si ji stáhlo přes tisíc lidí a další rychle přibývají. Cílem je ještě letos dosáhnout 50 až 100 tisíc uživatelů.

Při dosáhnutí počtu sto tisíc uživatelů se plánuje rozšíření služeb typu nakupování produktů či dalších služeb souvisejících s čtyřnohými přáteli.

„Chceme postupně vytvořit místo pro všechny milovníky psů, kteří zde naleznou cokoli, co budou potřebovat. A to nejen psí pamlsky či obojky, ale rovněž lékařské a další služby. Škála je obrovská. A hodně bude záležet právě na názorech samotných uživatelů,“ dodává David Navrátil.

Fiddo: Ryze česká mobilní aplikace, jejímž cílem je propojit komunitu pejskařů. Vývoj aplikace trval tři roky a podílí se na něm zhruba 40 lidí od vývojářů přes tvůrce obsahu po kynology. Za projektem stojí jako zakladatel a investor David Navrátil.

Více informací zde: www.fiddo.cz.

(tz)