businesswoman 2817567 960 720Společnost Webnode boří jeden ze zažitých mýtů - ten, že v IT firmách pracují převážně muži. Ve Webnode, který je tvůrcem nástroje pro tvorbu webových stránek, mají ženy převahu. Z téměř 130 zaměstnanců brněnské společnosti tvoří ženy 52 %.Ve Webnode pracuje momentálně 128 lidí, z toho 67 žen. Zastoupení mají i v nejužším vedení, a to 29 % z managementu, tvoří téměř polovinu v odděleních webdesignu a v produktovém týmu ( 47 % ) a převládají v tvorbě a vedení PPC kampaní a online marketingu, kde je v týmu 65 % žen.

„V posledních letech evidujeme nárůst počtu žen ve firmě, a to i na specificky technických pozicích, kde to dříve bývalo spíše výjimečné. Ženy už považují IT technologie za běžnou součást svého života a práce s nimi je jim bližší,“ říká HR manažerka Webnode Zuzana Marková. „A jsme otevření tomu, aby tento trend pokračoval – smíšené týmy jsou kreativní a dosahují výborných výsledků. Nynějšího stavu jsme dosáhli zcela přirozeně, neděláme žádné speciálně na ženy zaměřené náborové kampaně – prostě se nyní ženy o zaměstnání v IT zajímají více,“ doplňuje Zuzana Marková.

Společnost Webnode nabízí šablony pro rychlou, pohodlnou a bezproblémovou tvorbu vlastních webových stránek. Pro jejich založení uživatelé potřebují pouze několik minut a nemusí mít žádné speciální technické znalosti. Celkově na platformě Webnode funguje více než 30 milionů stránek po celém světě.

O Webnode

Společnost Webnode je na českém trhu od roku 2008. Dnes za jejím chodem stojí více než 100 lidí, kteří se starají o bezproblémovou činnost všech stránek. Webnode nabízí vlastní doménu, hosting a množství moderních a stylových šablon, které si podle své potřeby přizpůsobí každý uživatel sám. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu. Díky jednoduchému uživatelskému prostředí si můžete svojí osobní stránku, internetový obchod anebo firemní prezentaci vytvořit i z pohodlí domova. V Česku na této platformě funguje přibližně 2,9 milionů webových stránek. V roce 2018 jich přibylo přibližně 200 tisíc.

Více informací najdete na www.webnode.cz 

(tz)

Ilustrační foto Pixabay.com