Korellos 20pcs neu conic bigNutnou výbavou pro každého školáka jsou na prvním stupni zejména psací potřeby, sešity, výtvarné potřeby a aktovka či pro větší školáky batoh. Trh nabízí spoustu produktů, mezi kterými je často velký rozdíl v kvalitě i bezpečnosti. Přinášíme vám proto 3 praktické tipy pro výběr bezpečných školních pomůcek. Kvalitní školní výbava je ekologická, bezpečná a vyrobená s respektem k přírodě. Není vám lhostejné, jak kvalitní a bezpečné pomůcky bude vaše dítě používat ve škole? Pak se zkuste řídit následujícími tipy.

Prvním vodítkem je cena

Dejte si pozor na nejlevnější nabídku. Samozřejmě všechny produkty prodávané na našem trhu by měly splňovat základní bezpečnostní kritéria, nicméně některé z nich je mohou splňovat více a jiné méně. Každopádně buďte podezřívaví k nejnižší cenové nabídce, hlavně když se jedná o značku, kterou neznáte.

Požadujte certifikáty

Není jednoduché se rychle zorientovat v množství školních pomůcek, zejména pokud máte požadavek na kvalitu a bezpečnost. „Solidní výrobci však dokládají kvalitu svých produktů certifikáty kvality a bezpečnosti. Samotný obal a informace na něm by měly certifikace dostatečně a zřetelně komunikovat,“ říká Tadeáš Pešek ze společnosti Kores Europe.

Kvalitu i bezpečnost zaručí prověřená značka

„Zárukou kvalitního a bezpečného produktu je značka garantující dlouhodobé zkušenosti většího množství zákazníků,“ dodává Tadeáš Pešek z Kores Europe. Značka je nositelem informací o produktu a u zboží, které značku postrádá, se právem můžeme ptát na jeho původ a kvalitu.

Třešničkou na dortu je pak design

Děti dávají velký důraz na design a barvu školních pomůcek. Pokud tedy produkty garantující kvalitu a bezpečnost přinesou ještě pro děti poutavé designové řešení, jedná se o skvělý bonus.

O společnosti Kores

Společnost Kores je tradiční rodinný podnik vyrábějící kancelářské a školní produkty. Je na trhu od roku 1887 a dnes nabízí více než 500 produktů v 15 produktových kategoriích. Výrobky jsou prodávány pod obchodní značkou Kores v 25 jazycích a ve více než 80 zemích světa. V roce 1993 bylazaložena společnost Kores Praha, nyní Kores Europe, s čistým ročním obratem přes 264 mil. Kč.

(tz)