breadSpolečnost Edenred v letošní zimě pomůže lidem v nouzi. Až do konce února organizuje speciální sbírku stravenek a volnočasových poukázek. Celkovou částku, kterou takto získá od lidí, Edenred zdvojnásobí a peníze poskytne Potravinové bance na nákup potravin. Ty budou určené pro lidi ve složité životní situaci a děti v dětských domovech.

Potravinová banka od výrobců a obchodníků odebírá neprodané, či neprodejné potraviny, tedy takové, které mají poškozený obal, špatné označení nebo blížící se termínem konce minimální trvanlivosti. Ty pak rozdává potřebným. Výtěžek ze sbírky Edenredu doplní její sortiment – peníze půjdou na nákup potravin, které se běžně Potravinové bance nedostávají.

„Částku, kterou vybereme od lidí a následně zdvojnásobíme, použije Potravinová banka například na nákup sýrů, másla, masa nebo dětských přesnídávek,“ uvádí Michaela Číhalíková, CSR manažerka ze společnosti Edenred. Potraviny pak získají Charita, Armáda spásy, Naděje, Klokánky, Koaly, Domovy na půl cesty, azylové domy nebo dětské domovy.
Edenred je největším světovou firmou na poli firemních benefitů, v tuzemsku je známý zejména díky stravenkám Ticket Restaurant. Firma také dlouhodobě rozvíjí projekty v oblasti vyváženého stravování. „Jako vydavatelé stravenek se snažíme co nejvíce přispět k zdravému a vyváženému stravování zaměstnanců, a prospěšný projekt s Potravinovou bankou na tuto naši činnost plynule navazuje,“ sdělila Michaela Číhalíková.

Spoluprací s Potravinovou bankou navazuje Edenred na společensky odpovědnou aktivitu z minulých let, kdy poskytoval prostředky ze stravenek projektu Pomozte dětem. Potravinovou banku si nyní vybral proto, že vybrané prostředky půjdou cíleně do oblasti stravování, ve které Edenred působí.

„Přispět na akci může kdokoli, kdo dostává jakoukoli poukázku Edenred. Stačí je zaslat na adresu sídla společnosti s označením „Potravinová banka“, případně poukázky vhodit do označených kasiček na pobočkách společnosti Edenred. Jejich seznam je na adrese https://www.edenred.cz/kontakty/pobocky,“ doplňuje Číhalíková.
Díky činnosti Potravinové banky je měsíčně rozdáno 210 tun potravin do 156 organizací. „Distribucí vyřazených potravin pravidelně pomáháme zajistit stravu pro 30 tisíc lidí v Česku,“ říká Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha a Středočeského kraje.

▬▬

Edenred je celosvětovou jedničkou v oblasti transakčních řešení pro firmy, zaměstnance i obchodníky. V roce 2017 převýšil objem obchodů 26 miliard eur, přičemž 78 % připadalo na digitální formáty. Všechna tato řešení, ať už využívají mobilní telefony, online platformy, karty nebo papírové poukázky, dávají zaměstnancům větší kupní sílu, firmám pomáhají s optimalizací nákladů a smluvním partnerům zase přinášejí další byznys.
Portfolio je založeno na třech hlavních oblastech činnosti:
zaměstnanecké výhody (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings a další),
řízení firemních nákladů (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Empreserial atd.),
doplňková řešení, jako jsou korporátní platby (Edenred Corporate Payment), incentivy a odměny (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) a veřejné sociální služby.
Skupina spojuje jedinečnou síť 44 milionů zaměstnanců, 770 000 firem a veřejných institucí a 1,5 milionu smluvních partnerů.
Akcie společnosti jsou kótovány na burze Euronext Paris a jsou součástí indexu CAC Next 20. Edenred působí ve 45 zemích světa s téměř 8 000 zaměstnanci.

(tz)

Ilustrace Pixabay.com