643569 lisLis na mražené bylinky HANDY                       

Když nejsou po ruce čerstvé, mražené bylinky poslouží lépe než sušené. Bazalka, šalvěj, kopr, pažitka, koriandr, tymián i meduňka vydrží v mrazáku několik měsíců a stále budou mít intenzivní a svěží chuť. Z lisu pokaždé vysunete a použijete jen takové množství bylinek, které právě potřebujete, a zbytek počká v mrazáku na další příležitost.

Lis na mražené bylinky má teleskopický píst, který po naplnění ven z lisu nevyčnívá, nezabírá místo a současně umožňuje úplné vytlačení bylinek ze zásobníku. Navíc má pod horním okrajem zásobníku otvory pro rychlé oddělování lístků od stonků a na bocích lisu najdete matnou plochu pro popis skladovaných bylinek.

Použití je velmi jednoduché. Stonky bylinek protáhnete jedním z otvorů na bocích zásobníku a oddělíte lístky. Opláchnuté neosušené lístky vložíte do zásobníku a stlačíte prsty. Po naplnění slisujete bylinky pěchovadlem, přebytečná voda odteče otvory ve víčku a vše pak můžete dát do mrazničky.
Když budete chtít bylinky použít, stačí nechat lis povolit při pokojové teplotě, nebo jej opláchnout vlažnou vodou. Potřebné množství mražených bylinek vysunete a odeberete pomocí nože, nebo struhadla.
Zbytek bylinek v lisu můžete vrátit opět do mrazničky a použít později.

(tz)