Podpořme včelyS příchodem jara navázala společnost dm drogerie markt na úspěšný loňský ročník společensky odpovědné aktivity, jejímž prostřednictvím chce upozornit na význam včel a potřebu jejich ochrany. Opět vyzývá nejen zákazníky k jejich podpoře.

Málokdo si uvědomuje, jak přínosné a důležité včely pro lidstvo jsou. Patří totiž k hlavním opylovatelům zemědělských hmyzosnubných plodin a na jejich činnosti závisí až třetina našich potravinovýchzdrojů. Včelí produkty navíc využíváme při výrobě kosmetiky i biopotravin. V důsledku neustálého nárůstu zastavěných ploch a úbytku zeleně se však včely musí často potýkat s nedostatkem svého životního prostoru. 

„Chceme proto na tento problém upozornit a zapojit také zákazníky, aby včelám vysetím semínek chrpy polní pomohli, a sami tak šli příkladem i ve svém okolí,“ uvádí Martina Horká, jednatelka dm. Jak totiž říká RNDr. Václav Švamberk, předseda Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA, který je garantem celé iniciativy: „Jsme stále součástí přírody, na jejímž poznání a rozumném užívání závisí lidské zdraví a štěstí. Příroda bez květů a květy bez včel by byly jako život bez naděje.“

Udělejte radost včelce, vysejte chrpu na zahrádce!

Zákazníci dm tak mohou nyní získat za 20 bodů věrnostního programu active beauty světa výhod semínka chrpy polní, jedné z nejproduktivnějších medonosných rostlin. Jejich vysetím na zahradě, v květináči na balkoně či kdekoliv na louce je pak potěší nejen pohled na krásné modré kvítky, jež poslouží jako potřebná potrava včelstvu, ale také dobrý pocit, že mají zásluhu na podpoře tohoto živočišného rodu. Zároveň si mohou zákazníci za 50 bodů vyzvednout dřevěné puzzle s motivem včelky a udělat tak radost svým nejmenším. Tato aktivita platí v době od 28. 3. 2018 až do vydání zásob ve všech prodejnách dm Česká republika.

(tz)