ZbynekZenisek_OZlateRybce.jpg

Čtyři zlaté medaile si přivezli kuchaři TOP HOTELU Praha z letošního Czech Carving Cup. Zlato získali ve všech kategoriích. Zbyněk Ženíšek byl oceněn za vyřezávání v časovém limitu a za vyřezávanou dekorativní dýni, zároveň se stal třetím nejlepším v absolutním pořadí soutěže. Radek Vach si přivezl zlato za dekorativní a haloweenovou - strašidelnou a prosvícenou dýni. Oba hoteloví kuchaři se pravidelně umísťují v českých i mezinárodních soutěžích. Na svém kontě mají i titul mistrů světa v carvingu.
 
„Když jsme si šli pro několikátou zlatou medaili, popsal to moderátor slovy, že se jedná o TOP hotelové žně, a měl pravdu. Jsme rádi, že se nám podařilo na domácí půdě získat tolik zlatých medailí. Máme zlato ze světových soutěží, doma však zatím převládalo stříbro a bronz,“ popsal okamžiky předání Zbyněk Ženíšek.
 
Celostátní soutěž s mezinárodní účastí v dekorativním vyřezávání zeleniny a ovoce CZECH CARVING CUP pořádá Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka. Sedmý ročník se uskutečnil 21. listopadu v Ostravě, v rámci Gastro festivalu na Výstavišti Černá louka. Společně soutěžili zkušení i začínající řezbáři, pro které byla určena kategorie Talent.
 
(tz)