MVM lineckeMlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné výrobky vhodné i pro přípravu tradičních i netradičních vánočních receptů. Mezi nejpoužívanější patří Kysaná smetana z Valašska a Bílý jogurt z Valašska, ze kterých jsou připraveny i následující recepty. Tyto výrobky mají široké uplatnění ve studené i teplé kuchyni a navíc se řada z nich pyšní oceněními za oblibu mezi spotřebiteli.

„Vánoce patří k nejkrásnější svátkům v roce, kdy se schází celá rodina, a proto jsme připravili několik receptů vhodných jako výborné občerstvení během vánočních svátků," říká Radka Benešová, Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Na tyto recepty jsme použili oblíbené produkty našich zákazníků, a to Kysanou smetanu a Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí,“ dodává Radka Benešová.

Linecké pečivo
Ingredience
250 g hladké mouky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžíce rumu
citronová kůra
trochu Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
zavařenina na slepování

Postup přípravy receptu

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí. Hotové těsto necháme v chladu odpočinout, potom vykrajujeme libovolné tvary a v předehřáté troubě pečeme. Hotové slepujeme pikantní zavařeninou.