cesttovni pojisteni turecko.jpgCestování je pro mnohé koníčkem a zároveň i vášní, avšak jak se na cestách vyhnout zbytečným starostem a nezkazit si dovolenou? Jedním z řešení je sjednat si kvalitní cestovní pojištění, které poskytne patřičnou ochranu pro případ onemocnění, úrazu nebo například ztráty zavazadel.

Proč se cestovní pojištění vyplatí sjednat?

Cestovní pojištění je pojistným produktem, který je na cestu do zahraničí naprosto nezbytný.

Jsem z Evropy jedu po Evropě, proč bych se měl pojistit?

Evropský průkaz pojištění (EHIC) nám v případě nouze nemůže vždy zajistit dostatečnou lékařskou péči, neboť ne všechna zdravotnická zařízení v zahraničí jej uznávají. Naproti tomu známé pojištění k platební či kreditní kartě má zpravidla velmi omezený rozsah plnění a nedostatečné pokrytí. V rámci cestovního pojištění však lze vybírat různé balíčky pojištění s různými limity, přičemž pokrytí některých pojistných nebezpečí může být neomezené.

Co v cestovním pojištění nesmí chybět?

Vybrat si vhodné cestovní pojištění je základem dovolené bez starostí. Kvalitní cestovní pojištění by tak mělo především zahrnovat pojištění léčebných výloh, pojištění úrazu, pojištění odpovědnosti a pojištění zavazadel.

Co je to pojištění léčebných výloh?

Pojištění léčebných výloh je dobré vybírat s co nejvyšším možným limitem pojištění, popřípadě limit neomezený, a to v závislosti na vaší cílové destinaci. Z tohoto pojištění jsou hrazeny veškeré náklady na zdravotní péči, léky a lékařská ošetření. Pokud se jedná o Evropu, postačí u tohoto pojištění pokrytí od 2 000 000 Kč do 3 000 000 Kč. Pokud by se však jednalo o některou z exotických zemí nebo zemi, kde je zdravotní péče velmi nákladná, je vhodné sjednat pojištění léčebných výloh s minimálním limitem 5000 000 Kč a více.

Co je pojištění úrazu?

Pojištění úrazu se naopak vztahuje na zdravotní obtíže vzniklé úrazem či dokonce na smrt úrazem, proto by pojistná částka měla být v rámci pojištění co nejvyšší.

K čemu je pojištění odpovědnosti?

Dále je důležité pojištění odpovědnosti, jež má za úkol poskytnout plnění v případě, kdy někomu neúmyslně způsobíme škodu na majetku či na zdraví. Obvykle se pojištění odpovědnosti sjednává s limitem 1000 000–2000 000 Kč.

Pojištění zavazadel na co nezapomenout!

Dále též nezapomeňte na pojištění zavazadel, které by svým limitem mělo alespoň přibližně odpovídat hodnotě zavazadla, zpravidla se nabízejí balíčky s rozsahem 20 000 – 40 000 Kč.


(placená prezentace)