Nejlepšího kuchaře roku 2017/2018 vyhlásí Asociace kuchařů a cukrářů České republiky na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017, který se uskuteční 5. - 8. října v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Dvanáct finalistů předvede přímo na veletrhu své kuchařské umění v praktické části soutěže. Do té teoretické se mohou vyučení kuchaři hlásit až do konce července.Kuchař roku na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017.

Vyučení kuchaři, kteří jsou starší jednadvaceti let, se mohou až do konce července přihlásit do soutěže KUCHAŘ ROKU 2017/2018, kterou už po třinácté pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Do teoretické části musí soutěžící poslat návrh moderního tříchodového menu, které vychází z tradiční české kuchyně a odpovídá ročnímu období. V každém chodu musí být využité zadané potraviny. Finalisty určí odborná porota.
Své kuchařské umění předvede dvanáct finalistů na letošním říjnovém veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Finálové praktické kolo se bude konat 5. října.
Finalisté musí v této části soutěže připravit 4 porce tříchodového menu s použitím zadaných hlavních suroviny. Finalisty budou hodnotit dvě odborné poroty. Ta první bude bodovat převážně praktické dovednosti soutěžících a znát i jejich výrobky. Druhá bude zcela vizuálně odloučena od soutěžících, nebude mít přístup na jejich pracoviště, ohodnotí anonymní výrobky pouze pomocí chuti, zraku a čichu. Vyhlášení vítěze proběhne na galavečeru veletrhu téhož dne - 5. 10. 2017.
Na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017 se také uskuteční semifinále mezinárodní soutěže GLOBAL CHEFS CHALLENGE určené pro kuchaře z celé Evropy. Ve třech dnech se zástupci jednotlivých zemí utkají ve třech různých soutěžích, a to v nejprestižnější seniorské soutěži Global Chefs Challenge, v soutěži mladých kuchařů Hans Bueschkens Young Chefs Challenge a soutěži cukrářů Global Pastry Chefs Challenge.
Více informací na www.for-gastro.cz a www.akc.cz/soutez-266/kuchar-roku-2017-2018
(tz)