hellmans.jpgPokud se vám letos nechce vítat nový rok ve víru města, užijte si silvestrovskou párty jen s těmi, které máte rádi. Připravte se na silvestrovské oslavy a uspořádejte pro rodinu či přátele nezapomenutelný večírek. Zapomeňte na nudné televizní estrády, ale vyberte tu správnou muziku, ztlumte světla a vychlaďte šampaňské. Nezapomeňte na delikátní občerstvení, které dodá párty ten správný šmrnc. Co by to bylo za oslavu bez dobrého jídla?

Kouzelné kuličky „Skoč-do-hubky"

250 g mleté vepřové plece
1 malá cibulka
Sůl, pepř
Snítka čerstvého tymiánu
Sezam bílý a černý
4 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní

Postup:
K masu přidáme jemně nasekanou cibulku, osolíme, opepříme.
Namočenýma rukama tvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm nebo menší.
Na talíři smícháme černý sezam s bílým a v těchto semínkách kuličky obalujeme. Povrch kuliček nemusí být důkladně semínky zakrytý.
Kuličky klademe na plech s pečícím papírem, lehce potřeme olejem a upečeme 10 minut v troubě při 190°C nebo opečeme na nepřilnavé pánvi.
Po upečení necháme 3 minuty odpočinout, naaranžujeme na talířek nebo do misky, zapíchneme několik párátek a podáváme s majonézou Hellmann's Delikátní.
Jako další příloha může být na hranolky nebo kousky nakrájená syrová zelenina (řapíkatý celer, karotka, brokolice, okurka, paprika...)

Křupavé taštičky plněné masem
8 taštiček

16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
olej na smažení
2 lžíce vody
2 lžíce mouky na těstíčko „lepidlo"
4 lžíce Tatarské omáčky Hellmann´s Delikátní
sekaná pažitka

Masová náplň

250 g mleté vepřové plece
50 g libové anglické slaniny
1 střední cibule
sůl, pepř
3 polévkové lžíce vody
2 vejce

Maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 polévkové lžíce a dáme stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (asi 20min). Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a syrové mleté maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.

Na střed plátku na jarní závitky položíme masovou náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a důkladně je slepíme do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x).
To celé opakujeme, až máme hotovo 8 kousků. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou).
Vyjmeme, olej necháme odsát na papírovém ubrousku a podáváme vlažné s Tatarskou omáčkou Hellmann's Delikátní a nasekanou pažitkou.

Kanapky s rostbífem
4 porce - 8 kanapek

8 plátků růžového rostbífu
8 křupavých celozrnných krekrů nebo mini toustíků
4 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní
Lžička celozrnné francouzské hořčice
Stroužek česneku
Bylinka na ozdobu

Toustíky nebo krekry potřeme česnekem, dáme kopeček majonézy, ozdobíme srolovaným plátkem rostbífu a ozdobíme malým nočkem hořčice a bylinkou.

Lososová francouzská pomazánka - Rillettes (čti rijet)

4 porce - cca 8 ks

300 g lososa vcelku i s kůží
120 g uzeného lososa
4 lžíce Hellmann´s majonézy Delikátní
Sůl
Pepř
1 citron (na dochucení)
Pažitka nebo jarní cibulka
1 mladá cuketa
Bylinky, ředkvičky, paprika, mrkev na ozdobu

Ingredience na vývar
0, 5 l vody
0, 2 l bílého vína
špetka soli
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 tenké plátky citronu i se slupkou
2 bobkové listy
10 cm stonku z řapíkatého celeru
5 cm pórku
Snítka tymiánu

Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut.
Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru. Poté z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme). Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa, majonézu. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem. Necháme min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky. Na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví...

Pita chleba kanapky
4 porce (2 jednohubky na porci)

2 pita chleby
4 ks cherry rajčátek
1 lžíce oleje
2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
2 lžíce bazalkového pesta
Piniové oříšky a mák na ozdobu
Chleba nakrájíme na kostičky o hraně cca 4x4cm. Nasucho necháme otoustovat na pánvi. Rajčátka rozkrojíme napůl a opečeme na pánvi s olejem (rozkrojenou plochu položíme na pánev). Na čtverečky chleba ozdobnou trubičkou nastříkáme majonézu, posypeme mákem, položíme cherry rajčátko, ozdobíme pestem a piniovým oříškem.

Kostky z opečeného lososa 

4 porce

400 g čerstvého vysokého filetu z lososa - bez kůže
2 lžíce tmavého sezamového semínka
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky
1 chilli paprička
2 lžíce sladko-pálivé thajské omáčky
sůl

rozmarýnové krekry

Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu. Zprudka ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi. Potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový - nepropečený a tím pádem šťavnatý. Poté hranoly nakrájíme na kostky. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann's Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou. Podáváme na křupavých krekrech.

Fíky s parmskou šunkou (zapečené)

4 porce

4 zralé fíky
8 plátků parmské šunky
100 g nivy
snítka tymiánu
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

Čtvrtky čerstvých fíků obalíme v půlce plátku šunky, přidáme kostičku nivy a krátce (cca 4 minuty) zapečeme v troubě pod grilem, rozehřátým na 220 °C. Poté ozdobíme malým nočkem majonézy Hellmann's Delikátní, snítkou tymiánu.

 O společnosti Unilever

Společnost Unilever nabízí ve více než 190 zemích 11 kategorií obsahujících 400 značek potravin, výrobků pro péči o domácnost a výrobků pro osobní péči. Nejúspěšnějších 13 značek dosahuje obrat více než 1 miliardu eur ročně. Dokáže proto oslovit takové množství lidí jako žádná jiná společnost. V roce 2015 tato společnost, která zaměstnává více než 172 000 lidí po celém světě, dosáhla obratu 53,3 miliardy eur.
Společnost Unilever je zavázána k zodpovědnému chování. Věří, že s pomocí 2 miliard svých zákazníků dokáže změnit svět k lepšímu. Společnost Unilever založila v roce 2012 nadaci „The Unilever Foundation", která se zaměřuje na zlepšení hygienických podmínek, přístupu k čisté a pitné vodě, výživy a zdravého životního stylu. V této souvislosti uzavřel Unilever partnerství s pěti globálními neziskovými organizacemi: UNICEF, Oxfam, World Food Programme, PSI a Save the children.

V listopadu 2010 byl představen Unilever Sustainable Living Plan (Unilever Plán Udržitelného Rozvoje), který si klade za cíl pomoci více jak jedné miliardě lidí zlepšit jejich zdraví, hygienické podmínky a životní úroveň, využívat 100 % zemědělských surovin z udržitelných zdrojů a zmírnit dopad na životní prostředí do roku 2020 o celou polovinu. Společnost Unilever se již několik let drží v čele žebříčku Dow Jones Sustainability Index. Tento index částečně vychází z hospodaření, sociálních závazků, vlivu na životní prostředí a výsledků společnosti.
Společnost Unilever se zařadila v žebříčku sociální sítě LinkedIn mezi TOP 3 nejvyhledávanější zaměstnavatele napříč všemi sektory.
Společnost Unilever byla založena v roce 1930 a svou českou pobočku zřídila v roce 1991. Unilever ČR, spol. s r. o. - s hlavním sídlem v Praze - je součástí regionu Central and Eastern Europe spolu s dalšími 17 pobočkami. Unilever ČR, spol. s r. o. má 350 zaměstnanců.
Unilever na Facebooku

Značky Unilever v České republice 

Potravinové značky: Knorr, Flora, Hera, Rama, Perla, Lipton, Hellmann´s, Saga, 

Algida, Míša, Magnum, Carte D'Or, Ben&Jerry´s

Značky hygienických a kosmetických přípravků a prostředků pro péči o domácnost:

Dove, Signal, Axe, Rexona, Timotei, Radox, TONI&GUY, Cif, Domestos, Savo