Malinový fizz.jpgPotřebuejte se v tropickém parnu ochladit a polaskat se s chutěmi letošního léta? Vyzkoušejte balzámové octy! Jsou to kulinářské speciality, které se vyrábí z ovocných octů a zahuštěné ovocné šťávy. V posledních letech se díky své příjemné chuti staly nedílnou součástí moderní gastronomie. Používají se pro dochucování salátů, drůbeže i pokrmů z červeného masa. Široké uplatnění nacházejí také jako základ osvěžujících míchaných nápojů a nealkoholických aperitivů. Málokdo přitom ví, že používáním balzámových octů potěšíme nejen naše chuťové pohárky, ale prospějeme celému organismu.

Balzámové octy zlepšují trávení a potlačují chuť k jídlu. Navíc zrychlují spalování tuků, a proto jsou součástí řady redukčních diet. Díky vysokému obsahu draslíku, fosforu a hořčíku pomáhají regulovat hladinu cholesterolu a přispívají ke snižování krevního tlaku. A vzhledem k obsahu antioxidantů pomáhají při detoxikaci organismu.

Tipy VOM FASS „rovnou ze sudu"

Calamansi aperitiv
Ingredience:
1 cl calamansi balsamica VOM FASS, 1 cl granadiny VOM FASS, 20 cl jemně perlivé minerálky, led, plátky limetky
Postup:
Do sklenice nalijte calamansi balsamico, grenadinu a dolijte minerálkou. Přidejte několik kostek ledu a dva plátky limetky. Pro přípravu alkoholové varianty můžete použít místo minerálky Prosecco.

Calamansi Margarita
Ingredience:
5 cl tequily, 1 cl citronové šťávy, 4 cl calamansi balsamica VOM FASS, 1 cl cukrového sirupu, plátek limetky
Postup:
Smíchejte všechny ingredience dohromady a nalijte do sklenice naplněné ledem. Ozdobte plátkem limetky.

Malinovo - mangový fizz
Ingredience:
1 cl malinového balzámového octu VOM FASS, 1 cl mangového balsamica VOM FASS, 20 cl chlazené minerálky, plátek limetky, hrst malin, snítka máty na ozdobu
Postup:
Do sklenice dejte opláchnuté maliny, přidejte octy a dolijte minerálkou. Ozdobte plátkem limetky a snítkou máty.

Více informací na www.vomfasspraha.cz