Absolventi středních a vysokých škol mají po ukončení studia úplně nové starosti s hledáním zaměstnání. V dnešní době je nabídka opravdu pestrá, jenže získat vysněnou práci není jen tak. Jak tedy na vytouženou pozici dosáhnout? Co všechno budete při nástupu potřebovat? Co znamenají jednotlivé složky mzdy a jaké zaměstnanecké benefity se opravdu vyplatí?

1. Jak najít dobrou práci

„Nejlepším a zároveň nejjednodušším způsobem je začít se ptát u příbuzných a známých. Jednak vás mohou přímo doporučit na vybranou pozici a jednak se vám otevřou dveře k zajímavějším pracovním nabídkám, než jaké si můžete přečíst v inzerátech. Navíc studentům doporučuji se už během studia rozhlížet po zajímavých možnostech a nečekat na poslední chvíli. Brigáda nebo odborná stáž se může proměnit v zajímavou práci na hlavní pracovní poměr," říká Pavla Hávová, tisková mluvčí ČSOB. Jednou z dalších možností, jak získat práci ve firmě s dobrou pověstí, je nebát se a tuto společnost oslovit napřímo. Rozhodně neuděláte chybu, pokud svůj životopis odešlete do vybrané společnosti společně s motivačním dopisem, který bude vysvětlovat, proč byste chtěli pracovat právě v tomto oboru či dané společnosti. Je dost dobře možné, že požadovaná pozici nebude volná. Pokud si vás ale firma vybere na jiné místo, pak rozhodně neváhejte. Důležité je práci sehnat a časem se ukáže, zda by byl možný přesun na vámi vybranou pozici. Poslední z možností je využít nabídku pracovních inzerátů v tisku a na internetu. Pracovní pozice vhodné pro absolventy bývají často v nabídkách označené. Nezapomeňte na to, že při výběru zaměstnání je dobré oslovit několik firem s různými pozicemi. Vždy je lepší mít v záloze několik pracovních nabídek.
Rada navíc: Při výběru vždy dobře srovnejte své představy o práci s realitou a nezapomeňte, že lhát v životopisu se nevyplácí!

2. Náležitosti pracovní smlouvy

Pracovní poměr vzniká na základě podpisu pracovní smlouvy zaměstnavatelem a zaměstnancem. Mezi nezbytné náležitosti pracovní smlouvy patří popis druhu práce, místo výkonu práce a den nástupu do zaměstnání. Mimoto je možné do pracovní smlouvy zahrnout další podmínky, jako je třeba zkušební doba nebo výše prémií. Všechna práva a povinnosti začínají platit v den nástupu, kdy vznikne pracovní poměr. „Novelizovaný zákoník práce např. uvádí, že výše odstupného závisí na počtu odpracovaných let. V případě, že budete v zaměstnání kratší dobu než jeden rok, pak dostanete pouze jeden měsíční plat," upřesňuje Pavla Hávová. Tato změna majitelům firem usnadňuje rozhodování v případě, že jsou nuceni propouštět a absolventi pak jako nováčci často opouští společnost mezi prvními. Doplatí na to, že výdaje na jejich odstupné nejsou příliš vysoké.
Rada navíc: Ke vzniku pracovního poměru dojde, i když do práce nenastoupíte. V případě, že jste ve stanovený den nástupu do práce nemocní, dejte maximálně do týdne vědět svému zaměstnavateli. Jinak můžete čekat odstoupení od pracovní smlouvy.

3. Nezbytné doklady při nástupu

Před nástupem do zaměstnání si zkontrolujte doklady totožnosti (občanský průkaz nebo platný cestovní pas), připravte si kartičku zdravotní pojišťovny. Pokud jste již při studiu chodili do práce, pak si nezapomeňte u bývalého zaměstnavatele vyžádat tzv. zápočtový list. Zaměstnavatel může také vyžadovat kopii dokladu o ukončení studia nebo výpis z rejstříku trestu. Po skončení studia dále myslete na to, že je čas změnit studentský bankovní účet. Mnoho bank již nabízí i zvýhodněné účty pro mladé (např. Era osobní účet je do 26 let zdarma pro všechny). Při nástupu do zaměstnání nezapomeňte informovat nového zaměstnavatele o čísle vašeho účtu, aby vám na něj mohl každý měsíc posílat předem stanovenou čistou mzdu.
Rada navíc: S první výplatou také zvažte, zda vám nezbude část volných prostředků na pravidelné spoření a investice. Je dobré si postupně začít vytvářet finanční polštář, který by alespoň zpočátku měl odpovídat třem měsíčním platům.

4. Složky mzdy

Většina firem platí svým zaměstnancům základní mzdu (tzv. fixní plat) a prémie (tzv. pohyblivou složku mzdy). Tyto prémie jsou variabilní a většinou se odvíjí od skutečného výkonu pracovníka potažmo hospodaření firmy. Hlavním cílem je motivovat zaměstnance k lepším výkonům. Nejčastější poměr je 70:30, kdy 70 % platu tvoří základní mzda a 30 % prémie. I při zvýšení platu můžete očekávat zachovaný stejný poměr. „O rozdělení mzdy se můžete dozvědět ze mzdového výměru nebo pracovní smlouvy. Velkou nevýhodou výměru je, že firma může kdykoliv vaši mzdu měnit. Jednoznačně lepší variantou je proto požadovat rozdělení mzdy přímo v pracovní smlouvě," říká Pavla Hávová.
Rada navíc: Nezapomeňte, že pokud jste ve stanoveném čase splnili předem stanovená kritéria, pak se z pohyblivé složky mzdy stává složka nároková, a máte tak právo na její vyplacení.

5. Zaměstnanecké benefity

Nejžádanějším zaměstnaneckým benefitem je příspěvek na penzijní připojištění, který svým zaměstnancům nabízí asi kolem 20 % českých firem. Vedle populárních stravenek jeho obliba v současné době stále roste. „Lidem záleží na tom, jak prožijí své stáří, a proto jsou rádi za jakoukoli podporu. Průměrný příspěvek zaměstnavatele se dokonce v poslední době zvyšuje. Jeho průměrná výše je 600 Kč měsíčně," dodává Pavla Hávová. Penzijní připojištění navíc patří od svého vzniku v roce 1994 mezi nejoblíbenější spořicí nástroje. Výhodná je také možnost snížení základu daně z příjmů až o 12 000 Kč.
Rada navíc: Zajímejte se také, zda zaměstnavatel nabízí týden dovolené navíc, stravenky, flexi passy, podporu vzdělávání, služební vozidlo pro soukromé účely nebo využívání sportovních a zdravotnických zařízení.

(tz)