Design Yard-7245.jpgKoncept Living Office společnosti HermanMiller je atraktivní a přirozené pracovní prostředí, které přináší lepší propojení zaměstnanců, větší kreativitu i výkonnost a ve svém důsledku užitek pro všechny. Koncept na českém trhu představuje společnost cre8, přední prodejce a hlavní partner značky HermanMiller na českém, slovenském a gruzínském trhu a realizátor kancelářských interiérů.

Moto: „Living Office je místo, kam chcete, ne musíte, chodit do práce."
Vytvořit optimální pracovní prostředí, které v sobě spojuje ergonomii, kvalitní design a funkční požadavky moderní kanceláře vyžaduje velké zkušenosti a detailní znalost vnitřních procesů ve velkých nadnárodních korporacích, malých a středně velkých firmách i celou řadu individuálních požadavků. Architektonické kvality, stejně jako cenovou udržitelnost.

Kancelář roku 2015

Moderní kanceláře by měly být přitažlivé, měly by umožňovat uplatnění a rozvoj schopností a dovedností každého jednotlivce a podporovat individualitu osobnosti, které představují hnací sílu inovace a výkonu a které uvedou strategii dané společnosti v život. Koncept Living Office poskytuje zaměstnancům něco, co nelze najít nikde jinde: duševní propojení s prací a kolegy, platformu pro vyšší výkonnost i efektivitu a přirozenější osobní prožitek spolupráce a tvoření.
Cílem konceptu Living Office je posun od jednotvárných zasedacích místností a standardizovaných pracovních míst směrem k uspořádání, které je rozmanitě a smysluplně rozvržené tak, aby vyhovělo požadavkům lidí zabývajících se různými činnostmi. „Nadšení a užitek, které jsou sdílené, vedou k lepším výsledkům jednotlivců i celých společností," říká Jan Bastař ze společnosti cre8, která unikátní koncept Living Office na českém trhu představuje.

Nové uspořádání pracoviště

Přináší dynamickou rovnováhu sdíleného nadšení a užitku a podporuje tak vyšší výkon a představuje díky tomu klíčovou hodnotu pro jednotlivce i celé společnosti. Koncept Living Office nabízí nový pohled na chod společnosti, pracovní pomůcky i samotný prostor, které společně tvoří hybnou sílu úspěchu. Living Office představuje místo, kam chcete, ne musíte, chodit do práce.
Může pracovní prostředí hrdě hlásat záměry firmy a vypovídat o jejích obchodních prioritách? Může ke všem, kteří do něj vstoupí, promlouvat o tom, kdo jste? Samozřejmě že může, ovšem většina pracovišť není takových. Převážná většina z nich nabízí standardizované univerzální řešení, které by stejně tak mohlo sloužit dalším budoucím nájemcům daného prostoru.

Koncept Living Office nabízí metodiku pro vytvoření takové kanceláře, v níž budou lidé chtít trávit čas a kde budou moci odvádět tu nejlepší možnou práci. Koncept Living Office respektuje skutečnost, že každý obor činnosti je jiný. „Věříme, že prostor může fungovat jako mocný nástroj pro vyjádření specifické firemní kultury a rozvíjet její jedinečné ambice. Proto nejde o jednotné řešení pro všechny.
Každý koncept Living Office je unikátní, založený na konkrétních cílech, povaze a činnostech svého osazenstva," říká Michal Havrda, jednatel společnosti cre8, která koncept úspěšně nabízí.
Sám anebo v týmu
Bez ohledu na to, jakou práci vykonáváte, jestli pracujete samostatně nebo v týmu, naleznete na každém pracovišti po celém světě zaměstnance zapojené do některé z těchto deseti typů činností. Living Office nabízí zaměstnancům deset možných rozvržení pracoviště. Každé z nich představuje takové prostorové řešení, které bere v potaz optimální uspořádání pracovních pomůcek, nábytkových prvků i celého okolního prostředí. Jeho cílem je co nejlépe podporovat činnosti jednotlivců i týmů způsobem, který zaměstnanci opravdu pocítí a ocení.
Každé prostředí Living Office se skládá z optimálně zvolených možných uspořádání a pomáhá tak uvést strategii dané společnosti v život. Aby se to podařilo, uspořádání prostoru by mělo lidi aktivovat a podporovat možností výběru a posilováním společenských vazeb - podobně jako v pulzujícím velkoměstě.
www.LivingOffice.cz

Profil cre8

Zabýváme se interiérovým designem pracovního prostředí. Akustiku, ergonomii a udržitelný rozvoj považujeme za výchozí body v návrhu každého pracovního prostředí. Naše akustická řešení mění způsob, jakým vnímáte a používáte svůj prostor. S hrdostí říkáme: design cre8 vám dává možnost lépe pracovat. V oblasti designu pracovního prostředí se pohybujeme řadu let, realizovali jsme tisíce pracovišť jak pro nadnárodní, tak české společnosti. Showroom cre8 je v Praze, ale úspěšně působíme v celém regionu střední a východní Evropy.

tz)