Velikonoce patří mezi naše nejkrásnější jarní svátky a jsou skvělou příležitostí k setkávání celé rodiny. Velikonoční svátky doprovází různé tradice, nicméně společným jmenovatelem je dostatek dobrůtek pro malé koledníky a sklenka něčeho ostřejšího pro ty starší. Ve Food Story jsme si posvítili na delikatesy z různých koutů světa a vybrali jsme to nejlepší z Čech, Anglie, Itálie a Španělska. Tyto a další poctivé potraviny z celého světa seženete v provozovnách Food Story - v Praze na Ruzyni v ulici Drnovská 36, v tržnici Dlouhá 14 a nově též v Kunraticích v ulici K Libuši 2.

fialky_small_448

Co se týče sladkostí, jen stěží někdo překoná Italy. Tradiční bonbony se šťavnatou malinovou příchutí potěší nejen malé koledníky, ale dýchnou i nostalgií - kdo by nemiloval vážené fialky ve vysokých sklenicích?
Tvrdé bonbony Horvat, 250 g, 109 Kč

cacaolat_small_448

Cacaolat Original, nepřekonatelná španělská klasika konečně u nás! Tajemství vynikající chuti tohoto kakaového nápoje je pečlivý výběr ingrediencí - špičkových kakaových bobů ze západní Afriky i mléka domácí produkce, díky čemuž je nápoj plný antioxidantů, minerálů a cenného theobrominu, který působí jako přírodní zlepšovač nálady. Na svačinku - krémový čokoládový piškot s poctivým kakaem - se bude těšit opravdu každý! Ideální posilnění během náročných svátků.
Cacaolat sklo: 33 Kč
Cacaolat cake: 19 Kč

rude_health_tycinky_small_448_01

Anglické tyčinky Rude Health jsou novou generací zdravé svačinky - bez lepku a přidaného cukru. K mání v originálních a lahodných variantách s červenou řepou, dýňovými semínky a arašídy. Všechny varianty jsou vyváženou kombinací ovocných složek a semínek bohatých na antioxidanty, minerály a cenné přírodní oleje. Neobsahují obiloviny, proto jsou vhodné i pro celiaky. Svačinka pro malé i velké koledníky, kteří se chtějí posilnit něčím opravdu výživným a zároveň neohrozit linii.

Tyčinky Rude Health: á 45 Kč

hruska_small_448

Ideální na přípitek s velkými koledníky! Jemný hruškový destilát pálený z vyzrálých hrušek provoněných letním sluncem, který pochází z produkce certifikované palírny Radlík, poblíž Jílového u Prahy. Hruškovice s jasným rodokmenem, plnou chutí a vůní.

Hruškový destilát, Pěstitelská pálenice Jílové - Radlík, 399 Kč

mini_prosecco_small_448

Aby ani maminka nevyšla zkrátka, doporučujeme špičkové italské extra dry prosecco Clara C z oblasti Valdobbiadene. Vyniká svěží vůní a minerálním tónem, v závěru až ovocným dozvukem. Ideální doplněk nedělního brunche, skvěle též doprovodí bresaolu i krémové linguine. Prozáří české velikonoce italským espritem!

Prosecco Feminine extra dry 0,2l, 99 Kč

fleur_de_sal_soso_small_448

Tip na závěr: Nemáte čas malovat vajíčka? Pořiďte si designové vajíčko se solí, které bude ozdobou každé tabule. Kultovní vajíčka španělské firmy Soso umožňují precizní dávkování a jsou k dostání v mnoha barevných variantách.

Soso mořská sůl, 100 g, 319 Kč