Společnost Herbalife začala spolupracovat s významným odborníkem na klinickou výživu a metabolizmus, Doc. MUDr. Pavlem Kohoutem, PhD. Ten se stal členem mezinárodního Poradního sboru společnosti Herbalife pro výživu a také podpoří její aktivity v Čechách a na Slovensku.

Herbalife jako globální společnost prodávající výživové doplňky dlouhodobě spolupracuje s celou řadou renomovaných lékařů po celém světě. Má svůj vlastní Poradní sbor pro výživu (NAB), který je tvořený předními odborníky z celého světa z oblasti zdraví a výživy, mj. i doktorem Louisem Ignarrem, nositelem Nobelovy ceny za medicínu. Členové poradního sboru pro výživu vzdělávají a školí členy Herbalife o zásadách výživy, pohybové aktivity a zdravého životního stylu s důrazem na výživu.
„Jsme velice rádi, že pan docent Kohout souhlasil se spoluprací s naší společností, aby podpořil naše úsilí zlepšit stravovací návyky v České i Slovenské republice. Naším posláním je poskytovat produkty nejvyšší kvality, které jsou vyvíjené v souladu s nejnovějšími vědeckými a bezpečnostními standardy. Moc se těšíme na spolupráci s docentem Kohoutem, a to jak v Čechách, tak i na Slovensku", uvedla Jana Lenková, Senior Sales & Marketing Manager Herbalife pro ČR a SR.
Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. působí v pražské Thomayerově nemocnici, kde vede Centrum výživy. Specializuje se na klinickou výživu a metabolizmus se zaměřením na gastroenterologii, idiopatické střevní záněty, celiakii a ovlivnění střevní mikroflóry. Coby odborník na výživu se zaměřuje na léčebnou výživu včetně domácí umělé výživy a na aplikace perkutánní endoskopické gastrostomie. Působí též jako pedagog na Karlově univerzitě (Lékařská fakulta), České zemědělské univerzitě, VŠCHT a Jihočeské univerzitě. Mimo jiné je rovněž členem celé řady významných asociací jako např.: Společnost pro výživu (člen správní rady), Česká gastroenterologická společnost - pracovní skupina pro idiopatické střevní záněty, Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče ČLS JEP, Česká internistická společnost a mnohé další.

(tz)