Magdaléna Sobotková.jpgSpolečnost PROF-ENG, s. r. o., specializovaná jazyková a překladatelská agentura v oblasti anglického jazyka, byla založena v lednu 2014 paní Magdalénou Sobotkovou, která je lektorkou a překladatelkou se specializací na právnickou, obchodní a stavební angličtinu. Magdaléna Sobotková má bohaté zkušenosti s výukou manažerů, právníků i majitelů firem a dlouholeté zkušenosti s vedením vlastní jazykové agentury jako OSVČ. V rámci distančního bakalářského studia vystudovala obor andragogika v profilaci na personální management na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, a v současné době studuje vybrané předměty oboru Civil Engineering na Fakultě stavební Českého vysokého učení technického v Praze.

Magdaléna Sobotková začala s podnikáním již před 15 lety, kdy po mateřské dovolené se dvěma malými dětmi začala doučovat angličtinu a od roku 2001 začala fungovat jako jazyková agentura zaměstnávající další učitele anglického a německého jazyka. Takto pracovala až do roku 2007, kdy musela podnikání přerušit ze zdravotních i rodinných důvodů. Po krátké odmlce se v roce 2009 rozhodla obnovit svou firmu, nicméně tentokrát s užší specializací, která není zcela obvyklá, a to s právnickou angličtinou. V roce 2012 přidala do nabídky také stavební angličtinu, které se předtím deset let věnovala, a ke které měla a má velmi blízký vztah. Oceněním její snahy a práce bylo v roce 2013 umístění se mezi deseti nejlepšími živnostníky Středočeského kraje v soutěži Živnostník roku, do které ji nominovali pořadatelé této soutěže.

V lednu 2014 založila společnost PROF-ENG, s. r. o. s cílem nabídnout klientům vysokou kvalitu překladů i výuky se zaměřením na právnickou, stavební i obchodní angličtinu. Podařilo se jí vybudovat tým spolupracovníků, kteří jsou ochotni se dále vzdělávat a rozvíjet v obou oborech (podle své specializace) a sdílejí stejnou filozofii a podnikatelskou vizi. Spolupracovníky paní Magdalény Sobotkové jsou především odborníci s praxí v oboru, právníci, stavební inženýři a projektanti, špičkoví překladatelé s mnohaletou praxí a soudní překladatelé. Jedním z hlavních důvodů, proč společnost založila, byla náročnost obou oborů, které bylo stále těžší zvládat v jedné osobě. „Neustále jsem musela volit mezi jedním nebo druhým a bohužel i odmítat velmi zajímavé zakázky. Oba obory mám moc ráda a takové rozhodování mezi nimi nebylo snadné, i s ohledem na mou orientaci na klienta a jeho spokojenost. Také se domnívám, že služby nabízené společností, s jasně definovanou nabídkou služeb, cíli a týmem spolupracovníků, jsou pro klienta srozumitelnější a ukazují spolehlivost a stabilitu," uvádí Magdaléna Sobotková, jednatel společnosti PROF-ENG, s. r. o.

Mezi koníčky paní Magdalény Sobotkové patří mimo jiné také příroda, cyklistika, cestování, chov koní plemene hafling a práce s nimi, a poslední tři roky také jachting. „Všechny tyto aktivity člověka učí pokoře, úctě k přírodě i skromnosti a neustále mne vedou k sebepoznání. U koní ani při plachtění na řece nemají místo agresivita, arogance, vlastní ego nebo snaha o sebeprosazování se," uvádí paní Magdaléna Sobotková. „Osobně věřím, že i v podnikání mohu dosáhnout úspěchu i s těmito životními postoji a názory," dodává paní Magdaléna Sobotková.

Magdaléna Sobotková, jednatel společnosti PROF-ENG, s. r. o.

Více informací o společnosti naleznete na www.professional-english.cz