úprava I.jpgNejvětší soukromý železniční dopravce v České republice a na Slovensku, společnost RegioJet, nasazuje od nynějška do provozu další typ vozů. Ty mimo jiné obsahují velkou dětskou hernu - první na české a slovenské železnici. Vedle standardních dětských kupé (která již nějakou dobu RegioJet ve svých vlacích pro pohodlnější cestování rodin s dětmi nabízí) přichází nyní do prodeje VELKÉ DĚTSKÉ KUPÉ, které je až trojnásobně větší a umožní malým cestovatelům ještě spokojenější cestování. Vozy s dětskou hernou zařazuje RegioJet do každého ze spojů na trase Praha - Olomouc - Ostrava - Havířov - Třinec - Žilina.

Vozů s touto dětskou hernou nasadí do provozu RegioJet až osm - jedná se přitom o klasický oddílový vůz s kupé ve třídě STANDARD, kde v prostřední části vozu je namísto tří klasických kupé jeden velký prostor dětské herny. Platí zde standardní rezervační podmínky - celkem je možné rezervovat až 6 míst s přednostní rezervací pro cestující s dětmi. Dětská herna je vybavena televizí, hračkami, stolními hrami a dětskou literaturou.

Místa v dětské herně jsou primárně určena pro přepravu dětí od 2 do 6 let v doprovodu s dospělými. Do dětské herny mají přístup i další dětští cestující, kteří cestují vlakem a mohou si zde během cesty přijít hrát.

(tz)