reditel.jpgZajímaví hosté, uvolněná atmosféra a téma „Návrat k selskému rozumu". I takto lze představit konferenci Ven z krabice, kterou pořádá poradenské a vzdělávací společnost Everesta společně s Centrem moderního podnikání Eyrie. Její v pořadí 5. ročník odstartuje v pražském City Tower již 20. března 2014.

Cílem cyklu konferencí Ven z krabice je podívat se na byznys netradičním pohledem. Ani tentokrát nebudou chybět inspirativní hosté, s nimiž budou moci návštěvníci v Praze, Brně nebo Ostravě alespoň na jeden den zapomenout na poučky a naopak se navrátit k prostému selskému rozumu.

Zakladatel Pražského kulinářského institutu a autor známého pořadu Peklo na talíři Roman Vaněk si položí otázku „Jak (ne)přilákat hosta". Starosta města Říčan Vladimír Kořen se zamyslí nad selským rozumem a úředním razítkem. Do hospodaření našich předků naopak nahlédneme společně s Petrem Horou Horejším, autorem Toulek českou minulostí. O svobodě v podnikání na závěr konference promluví generální ředitel společnosti Everesta Radomil Bábek, který k tématu selského rozumu dodává: „V dnešní době se manažeři rozhodují rychle a většinou pouze na základě čísel. Na prostý selský rozum jsme skoro zapomněli, a přesto nás právě on může v podnikání pomoci v situacích, v nichž poučky selhávají."

Podle čeho se rozhodují čeští manažeři

Zodpovědnost lidí v manažerských pozicích je vysoká a přináší s sebou také řadu otázek. Používají k rozhodnutí nástroje managementu - SWOT a STEEP analýzu či dávají přednost informacím z internetu a knih? Ovlivňují je během rozhodování třeba i členové rodiny, nejbližší přátelé nebo snad zaměstnanci firmy? Na všechny tyto otázky se organizátoři konference snaží odpovědět v rámci anonymního průzkumu s názvem „Podle čeho se rozhodují čeští manažeři". Zapojit se do něj může kdokoliv na stránkách www.eyrie.cz a jeho výsledky budou následně prezentovány na konferenci Ven z krabice.

Více o konferenci Ven z krabice, jejím programu a mluvčích se dozvíte na www.venzkrabice.cz.

(Na snímku ředitel společnosti GRUND Jiří Grund ml. s Jiřím Grundem)