V samém centru Prahy v blízkosti Právnické fakulty a nákupního bulváru Pařížská, na náměstí před hotelem InterContinental Prague, bude v sobotu 22.2.2014, v době 11:00 - 17:00, probíhat pravá nefalšovaná česká zabijačka.

Pro InterContinental Prague se již stalo zvykem oživit tradici Masopustu, letos již posedmé, a oslavit ceremoniál zabíjačky, který každým rokem získává na stále větší popularitě. Poslední historicky známá zabijačka se konala na Starém Městě v období první republiky, za vlády Tomáše Garrigue Masaryka.
„Masopust a umění zabijačky je skvělý způsob, jak se spojit s místní kulturou a folklórem. Tendence oživit tento rituál v samém centru Starého Města je oceňována jak Pražany samotnými, tak ostatními návštěvníky," komentoval Robert Rudge, generální ředitel hotelu InterContinental Prague.

Zabijačková tmavá polévka s kroupami, ovar, jaternice, jelítka, světlý i tmavý prejt, tlačenka, domácí buchty se zelím, škvarkové placky, preclíky, čerstvě pečené vafle a pravé domácí buchty podle receptu babičky šéfcukráře Krejčíka k tomu čepované pivo Granát a na zahřátí slivovice či becherovka, domácí grog a čaj. To vše je možné ochutnat na místě i zakoupit a odnést domů.

Na návštěvníky se bude těšit parta řezníků, usměvavý personál, živá kapela Staropražské duo a nad vším bude dohlížet sám pan president. President Asociace kuchařů a cukrářů pan Miroslav Kubec.
A přijďte klidně všichni naráz. Nebojte se, vejdeme se.

Připraveno ve spolupráci s řeznictvím U Dolejších - řeznictví se 100letou rodinnou tradicí.

Více informací najdete na www.zlatapraharestaurant.cz

(tz)