Rekordní výtěžek letošního plesu, 745 tisíc korun, bude věnován na charitativní účely Nadačnímu fondu pro podporu zaměstnávání OZP a Nadaci Terezy Maxové. K celkové částce výtěžku výrazně přispěl díky věnovaným předmětům i tenista Radek Štěpánek.

NFOZP jako poděkování všem účastníkům plesu předal dárek v podobě designové skleničky vyrobené ve sklárnách Crystalex, která na sobě měla v Braillově písmu uveden název projektu Srdcerváči, který bude výtěžkem dražby podpořen.

Jedenáctý ročník Plesu v Opeře nesl oficiální název Strauss, Strauss a opět Strauss a byl věnován vídeňské dynastii skladatelů. Především nejmladšímu z klanu, Richardu Strasussovi, od jehož narození uplyne 150 let.

Tématu plesu odpovídala nejen scénická úprava Státní opery v Praze, ale i občerstvení, které například nabídlo telecí hřbet pečený na nízkou teplotu s vídeňskou omáčkou s hříbky a domácími noky.

Čestným hostem večera se stal britský zpěvák Paul Potts, který s ředitelkou akce Zuzanou Vinzensovou tancem zahájil ples a posléze zazpíval.

(tz)