Kapské město_v_Jihoafrické_Republice.jpgDuhová země, jak je Jihoafrická republika také nazývána, byla vždy známa zejména díky boji Nelsona Mandely proti rasovému zvýhodňování bílého obyvatelstva a vysoké kriminalitě. V poslední době se u nás o této zemi hovoří spíše ve spojení s aktivitami Radovana Krejčíře. Může snad tato popularizace za to, že destinaci vzdálenou tisíce kilometrů začínají Češi hojněji navštěvovat?

„Zájem o letenky do Jihoafrické republiky stoupá. Za období leden až říjen 2013 bylo přepraveno o 7 % cestujících více než během stejného období v roce 2012," uvedla za Letiště Praha Marika Janoušková.
Jihoafrická republika láká návštěvníky nejen svou krásnou a exotickou přírodou, ale představuje také jednu z možností, jak se v přirozeném prostředí naučit cizí, v tomto případě anglický jazyk. „Opravdu mohu potvrdit trend zvýšeného zájmu Čechů o jazykové kurzy v Jihoafrické republice. Není vyloučeno, že jistý podíl na zvýšeném zájmu má i medializace kauzy Radovana Krejčíře. V tomto případě se projevuje efekt negativní reklamy," komentoval Pavla Pulchart z portálu Study.cz a dodala: „V Jihoafrické republice mají během naší zimy letní období, mnozí tak spojují příjemné s užitečným. Lákavé jsou i ceny kurzu, nejčastěji vysíláme Čechy na čtyřtýdenní pobyt, který vyjde i s ubytováním asi na 36 tisíc."
Další okolností pozitivně ovlivňující zájem o cestu do nejjižnější země Afriky jsou příznivé cestovní náklady, které se posledních pět let drží na přijatelné úrovni. „Pokud sledujete akční nabídky, můžete zakoupit zpáteční letenku do Kapského města asi za 15 000 Kč," uvedl Josef Trejbal z Letušky.cz.