Firemní školka_2.jpgSpolečnost Siemens Česká republika jako jediná velká výrobní firma získala ocenění „Společnost přátelská k rodině", a to především za komplexní přístup ke svým zaměstnancům a jejich potřebám, který uplatňuje v rámci celé společnosti - v obchodních divizích i v sedmi výrobních závodech v ČR. „Jsme moc rádi, že jsme obdrželi právě tento certifikát. Ukazuje to, že systematická péče o naše zaměstnance má smysl. Víme, že pro naše zaměstnance je důležité vyvážení mezi pracovním životem a soukromím, proto nabízíme celou řadu benefitů, které pomáhají tuto rovnováhu udržovat. Naši lidé jsou pak spokojenější a projevuje se to i na jejich pracovních výsledcích," vysvětluje Petra Jeřábková, ředitelka oddělení HR společnosti Siemens Česká republika.

V pátek 22. listopadu se konalo slavnostní předání certifikátů „Společnost přátelská rodině", které organizuje Síť mateřských center pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí. Certifikát mohou získat pouze společnosti, které splňují stanovená kritéria ve vztahu k zaměstnancům i k okolí. Kromě slavnostního předání certifikátů proběhly diskuze na témata flexibilních forem péče o děti a problematiky zaměstnávání osob starších 50 let.
Pětičlenná odborná porota hodnotila přihlášené firmy nejen podle poskytnutých materiálů, ale zástupci poroty také osobně společnosti během předchozích 9 měsíců navštívili. „Zástupci Sítě mateřských center i členové poroty navštívili sídlo společnosti na Stodůlkách i naši firemní školku. Myslím si, že právě firemní školka je jedním z benefitů, který pomáhá našim zaměstnancům skloubit rodinný a pracovní život nejvíce. Kromě toho, že zaměstnaným rodičům odpadá starost, zda se jim podaří umístit děti ve školce v místě svého bydliště, zajišťujeme v naší školce péči již pro děti od 18 měsíců. Rodiče navíc mohou své dítě dát do školky kdykoliv v průběhu kalendářního roku," doplňuje Petra Jeřábková.
Vedle firemní školky nabízí společnost Siemens celou řadu dalších benefitů, od příspěvků na stravování, 5. týden dovolené navíc, přes proplacení prvních tří dnů nemoci až po zaměstnanecké slevy na volnočasové aktivity. Dalším užitečným benefitem je zkrácené jádro pracovní doby, které pomáhá nejen rodičům menších dětí, zaměstnancům, kteří se potřebují starat o své starší nebo potřebné rodiče, ale i všem ostatním zaměstnancům, jež chtějí efektivněji plánovat svůj pracovní a volný čas. Společnost se také intenzivně věnuje společensky odpovědným aktivitám. Za svůj přístup k životnímu prostředí, společnosti i svým zaměstnancům získala letos ocenění TOP odpovědná velká firma.

Připojte se k nám na Facebooku: www.facebook.com/SiemensCZ

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.

(tz)