Kniha Nase tradice - titulni strana.jpgLadislava Sůvová: Tradice je duchem národa, jeho ochranou, jedinečností, výjimečností a moudrostí

Společnost Ano s.r.o. informuje, že v tomto předvánočním čase vychází nová kniha „Naše tradice" od autorky Ladislavy Sůvové. Kniha o českých tradicích přichází na trh přesně rok po vydání její prvotiny „Naše Vánoce". Autorka v ní jednoduchým a srozumitelným způsobem vyjadřuje skutečný smysl jednotlivých dní v roce, které jsou pro nás významné. Kniha je určena všem, kteří chtějí porozumět české tradici, porozumět jejímu smyslu a znát kořeny svého původu.

„Tradice nám dává jistotu cesty, po které po staletí kráčíme. Je to opakování se určitých rituálů, které nás učí sebepoznávání, formují nás a ukazují nám náš měnící se vztah k blízkým, okolí, domovu, zemi. Je to náš život v cyklech," říká Ladislava Sůvová, autorka knih „Naše tradice" a „Naše Vánoce". „Všichni víme, že starý rok končí Silvestrem a nový rok začíná Novým rokem a samozřejmostí jsou oslavy s tím spojené. Ví, ale každý proč skutečně slavíme? Co nám tento rituál oslavy přináší? Čím mu je prospěšný? Co se tím může naučit, o co se obohacuje a kam se může každoročně posunout?"

Na tyto a podobné otázky odpovídá autorka ve své knize stručným a srozumitelným jazykem. Přibližuje všem, že tradice není obyčej, ale návod, sestavený našimi předky, na žití života v daném místě a na vytváření vztahů s tím spojených.

Co vedlo autorku k sepsání této knihy? L. Sůvová k tomu uvádí: „Vznikla nejen na popud zvídavých dotazů, ale hlavně z toho důvodu, že jsem se stále více potkávala s lidmi, kteří neznali a nevěděli nic o české tradici. Dokonce tvrdili, že v České republice tradice není a že zde není ani žádné učení. Na stránkách internetu a sociálních sítích čtu a stále se potkávám s popisem tradic z hlediska folklóru, zvyků a obyčejů. Tedy s bezduchým povídáním o formálních věcech, i když mnohdy krásných. Dále s křesťanským pojetím anebo s třetí variantou a to, že je vše "splácáno" dohromady a je na čtenáři co si vybere. Tato knížka je návratem k podstatě, ze které vše výše zmíněné vychází. Má navrátit důvěru ve smysl tradice. Obohatit a vnést radost a prožitek do zdánlivě obyčejných dnů našeho života."

Kniha je k zakoupení zatím U Džoudyho v online obchodě na e-shopu a v kamenné prodejně na adrese: Jugoslávská 7/670, Praha 2. Vydala ji Ladislava Sůvová, ilustroval František Matějka, sazbu provedl Leoš Silný, tisk a vazbu Studio ELEMENT, s.r.o., Další informace: ISBN: 978-80-905531-0-1, 110x160 mm, vazba brožovaná, běžná cena: 299 Kč. Více informací naleznete na adrese zde.

O autorce
Ladislava Sůvová se zabývá studiem českých tradic. V roce 2012 vydala knížku o tradicích českých Vánoc. Vede semináře zaměřené na osobnostní rozvoj, má poradnu životního stylu.

O společnosti Ano, spol. s r.o.
Společnost Ano, spol. s r.o. ( U Džoudyho - Místo k zastavení) provozuje kamenný obchod, čajovnu s vlastní pekárnou, e-shop, organizuje přednášky, součástí je i prodejní galerie. Lze v něm zakoupit široký sortiment knih, relaxační hudbu, čaje a čajové příslušenství, přírodní kosmetiku a potravinové doplňky a mnoho dalšího. Více informací na: www.udzoudyho.cz.

(tz)