Prezentace dopravní studie.jpgNávrhy na zlepšení bezpečnosti provozu v okolí školy žáků ZŠ Svatoplukova ve Šternberku se díky projektu Na zelenou, jehož je AXA generálním partnerem, dočkají realizace. Jejich navrhované úpravy byly zpracovány do odborné dopravní studie, financované ze zdrojů věnovaných skupinou AXA. Ta je partnerem podobných školních projektů již sedmým rokem. Za tu dobu jich bylo úspěšně dokončeno celkem 71 a zapojilo se do nich přes 18 000 dětí. V letošním ročníku bylo mezi 11 škol rozděleno celkem 630 000 korun.

„Program Na zelenou vnímám jako zajímavý a užitečný nejen proto, že pomáhá zvyšovat bezpečnost dětí na cestách do školy, ale především proto, že se na konkrétních projektech podílí přímo samotní žáci, kterých se situace bezprostředně dotýká," říká Karel Žyla, manažer PR a interní komunikace finanční skupiny AXA.
Hlavním cílem grantového programu Na zelenou je zlepšení dopravní situace v okolí škol a motivace žáků k jejich zapojení do dění ve společnosti, kde žijí. Oni sami tak vyhledávají a určují nebezpečná místa na cestě do školy. Sebraná data pak předají dopravnímu inženýrovi, který z finančních prostředků grantu Na zelenou vypracuje konkrétní plán opatření.

Dopravní situace u šternberské školy je velmi komplikovaná a vyžádá si hned několik zásahů, mezi které patří úprava rušné křižovatky včetně přilehlé autobusové zastávky či vybudování nového přechodu pro chodce.

Finální podobu dopravní studie nyní žáci ZŠ Svatoplukova prezentovali přímo Komisi pro rozvoj města. Starosta Šternberka, pan Stanislav Orság jejich podněty přijal a přislíbil, že se město do úprav pustí nejpozději v příštím kalendářním roce.

„Po úpravě této křižovatky dlouho volají jak rodiče a žáci školy, tak obyvatelé Šternberka. Je skvělé, že se naši žáci do projektu pustili s takovým nasazením a dnes už jsme pouze krůček od realizace všech potřebných úprav," dodává Jaromír Sedlák, ředitel školy ZŠ Svatoplukova.

Grantovou výzvu Na zelenou vyhlašuje Nadace Partnerství každým rokem vždy v lednu a uzávěrka přihlášek je koncem března. O podporu mohou žádat vzdělávací zařízení všeho typu z celé České republiky.

AXA v České republice
AXA v České republice působí prostřednictvím penzijní společnosti, životní pojišťovny, pojišťovny (se zaměřením na neživotní pojištění) a investiční společnosti. Má více než 790 tisíc klientů, téměř 500 zaměstnanců a více než 63 miliard korun aktiv pod správou.
AXA životní pojišťovna má na českém pojišťovacím trhu stabilní pozici. Objem aktiv pod správou životní pojišťovny ke konci roku 2012 činil 11,2 miliardy korun. Počet smluv AXA životní pojišťovny ve stejném období dosáhl více než 287 tisíc.
AXA pojišťovna vstoupila na trh v roce 2008. Nabízí pojištění DOMOV (stavby, domácnosti) a AUTO (povinné ručení a havarijní pojištění) se širokou nabídkou různých připojištění a asistenčních služeb. Hodnota hrubého předepsaného pojistného činila v roce 2012 téměř 745 milionů Kč. Počet smluv AXA pojišťovny dosáhl ke konci roku 2012 více než 320 tisíc.
AXA penzijní společnost obsadila v roce 2012 čtvrtou pozici na trhu dle výše prostředků evidovaných ve prospěch účastníků, což činí 12,5 % podílu na trhu. Stejné pozice na trhu dosahuje i dle objemu správy aktiv. Udržuje si tak stabilně pozici jedné z největších penzijních společností na českém trhu. Celkově využívá služeb AXA penzijní společnosti zhruba 438 tisíc klientů. Jednou z priorit společnosti je spolupráce se zaměstnavateli, kteří svým zaměstnancům přispívají na penzijní spoření. Celkový počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele činil ke konci roku 2012 zhruba 117 tisíc.
AXA investiční společnost na českém trhu působí od roku 2007 a na konci roku 2012 měla již více než 18 tisíc klientů. Aktiva pod správou AXA investiční společnosti představují nyní téměř 54 miliard korun. AXA investiční společnost nabízí celkem 9 podílových fondů, přičemž tři z nich jsou střešní fondy, které dávají i drobným českým klientům možnost investovat do nejlepších z 1100 fondů spravovaných společnostmi AXA.

AXA Group
Skupina AXA je celosvětovým leaderem v oblasti finančního zabezpečení. Podnikání společností AXA je geograficky diverzifikováno; zaměřuje se na Evropu, Severní Ameriku a Dálný východ. Celosvětově má AXA 102 milionů klientů v 57 zemích, 160 tisíc zaměstnanců a její celkový příjem za rok 2012 přesáhl 90 miliard eur.

AXA a společenská odpovědnost
Skupina AXA se hlásí ke společenské odpovědnosti. Jejími prioritami jsou spolupráce s komunitami, podpora finanční gramotnosti a ohleduplný přístup k životnímu prostředí. V České republice již osmým rokem finančně podporuje projekt Světluška, který pomáhá nevidomým na jejich cestě k samostatnosti. Světlušce pomáhají také zaměstnanci AXA dobrovolnickou prací či pravidelným přispíváním do zářijové sbírky. Od roku 2007 je AXA generálním partnerem projektu Nadace Partnerství „Na zelenou", který je zaměřen na zvýšení bezpečnosti dětí při cestách do školy a zároveň je motivuje k dojíždění na kole či k docházení do školy pěšky. Od roku 2011 je AXA generálním partnerem školního informačního kanálu ŠIK, jehož prostřednictvím podporuje finanční gramotnost u žáků základních a středních škol.


AXA ASSISTANCE v České republice
AXA ASSISTANCE zahájila svou činnost v České republice v roce 1998 jako poskytovatel asistenčních služeb pro korporátní klientelu. Nyní nabízí své služby jak firemním zákazníkům, tak i jednotlivcům. Klienty AXA ASSISTANCE jsou zejména pojišťovny, banky, cestovní kanceláře, hotelové řetězce, výrobci a prodejci automobilů, dopravci, distributoři energií, atd. AXA ASSISTANCE poskytuje cestovní pojištění a s ním spojené asistenční služby, právní ochranu a poradenství, asistenční služby pro vozidla, domácnosti či zdravotní asistenci a rovněž moderní produkty na míru, zejména z oblasti lifestyle a concierge služeb pro VIP klienty.

(tz)