CNPE 01 801 62.jpgSpolečnost Sekora consulting, která provozuje internetový obchod s luxusními koženými kabelkami a aktovkami značek McKlein a Siamod, kravatami, šálami a šátky světových módních návrhářů, luxusními pánskými košilemi značky Turnbull & Asser, klobouky a čepicemi legendární značky Stetson a luxusními kašmírovými svetry N.PEAL na adrese www.SEKORA.cz, představuje luxusní dámské kašmírové propínací svetry s výstřihem do V prémiové britské značky N.PEAL.

Dámské propínací svetry s výstřihem do V se těší stálé oblibě díky své eleganci, slušivosti a pohodlnosti. Výstřih do V vytváří pod ústřední částí každé postavy - pod obličejem - prostor, který umožňuje perfektní doladění celého outfitu (nakombinováním halenky, svetru a dalších doplňků) a svislá řada knoflíčků vytváří zeštíhlující linku, která navíc podtrhuje celkový vzhled.
Propínací svetry se neoblékají přes hlavu, ale mají na přední straně knoflíky (nebo zip), který umožňuje oblečení a la halenka či košilka. Dámské propínací svetry se vyvinuly z pánského svetru, označovaného cardigan. Jako cardigan bývá označován svetr do V s obvykle šesti knoflíčky na přední straně svetru. Jeho jméno pochází od Jamese Brudenella, 7. hraběte z Cardiganu, britského generála, který velel tragicky neúspěšnému útoku Lehké brigády v bitvě u Balaklavy v krymské válce a své jednotky vybavil právě těmito svetry. Po návratu vojáků z Krymu do Británie se svetr typu cardigan rychle rozšířil, zejména mezi britskými rybáři a poměrně rychle se stal populárním i ve Francii. Dalšímu vzrůstu obliby napomohli zejména univerzitní profesoři a studenti a cardigan se stal jakousi „uniformou" akademického prostředí.
V první polovině 20. století byly začaly objevovat i dámské cardigany, které si získávaly své publikum elegancí, variabilitou a pohodlím, které nabízely. Původně silné a hřejivé svetry se postupně změnily v lehčí, tenčí a lépe nositelné modely. Klasickými barvami cardiganů jsou černá, šedá, tmavě modrá a hnědá, jak se cardigany stále více stávaly výrazným módním doplňkem, škála barev se rozšiřovala tak, aby ladila s módními trendy.
Kašmírové propínací svetry s výstřihem do V mají vynikající tepelně izolační vlastnosti a tak mohou být velmi lehké a tenké (a tím i pohodlné)a současně hřejivé. Knoflíčky z pravé perleti vytvářejí decentní svislou linku, která má znatelný zeštíhlující efekt a navíc i dobře vypadá. Díky tomu, že výstřih do V odkrývá pod obličejem prostor, ve kterém je možné kombinovat halenku, svetr, náhrdelník či jiné doplňky jsou i velmi univerzální a dobře sladitelné s ostatním oblečením. Na rozdíl od svetrů s výstřihem do V, které nejsou propínací a přetahují se přes hlavu působí cardigany více „business" a méně sportovně.

Kolekce dámských svetrů a úpletů britské prémiové značky N.PEAL je - od svého založení v roce 1936 - charakteristická použitím nejkvalitnější, speciálně vybrané, kašmírové vlny, perfektním zpracováním a ideální kombinací časem prověřených designů s moderními požadavky současných náročných zákazníků.

Pro bližší informace, prosím, kontaktujete:

Milan Šaroun
Sekora consulting
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

(tz)