Společnost BILLA otevřela nový supermarket v čerstvě zrekonstruovaném obchodním centru Krakov. Obchod o prodejní ploše 1 200 metrů čtverečních se řadí mezi větší prodejny tohoto řetězce. Nabídne kvalitní a čerstvé potraviny, ale i další zboží běžné denní spotřeby. Po včera otevřené prodejně BILLA v Kamenici na Praze - východ se tato stává celkem 206. filiálkou společnosti.

„Expanze je jedna z našich klíčových priorit," říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA v České republice a na Slovensku. „Prodejna v obchodním centru Krakov je na velmi exponovaném místě, kde na rozdíl od ostatních částí Prahy doposud chybělo obchodní centrum s potravinami v dochozí vzdálenosti pro většinu obyvatel," dodává Szczypka.

Společnost BILLA nabízí ve svých prodejnách především české zboží. Z České republiky pochází celkem 65 % veškerého sortimentu. Na tuto skutečnost upozorňují plakáty umístěné při vchodech do prodejen. České zboží je navíc vždy v regálu vyznačeno pomocí vlaječky na cenovce. Maso vlastní značky Vocílka je české stoprocentně a pochází z kvalitních a kontrolovaných českých chovů. Mléčné výrobky jsou z místních mlékáren z 95 procent. V rámci značky Česká farma nabízí BILLA sezónní ovoce a zeleninu z Moravy i Čech.

Prodejna je vybavena úspornými spotřebiči. Jde především o uzavíratelné chladící i mrazící skříně a boxy a také úsporné osvětlení. Dominantou je bar s nabídkou čerstvého zboží, jako je krájené ovoce a zelenina, ale také sýry, salámy, šunky a další zboží.

V supermarketu bude pracovat celkem 38 pracovníků, pro které BILLA vytvořila nová pracovní místa.

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve více než 3 600 prodejnách v Evropě zaměstnává celkem 76 000 pracovníků. V roce 2012 dosáhl její obrat 12,75 miliard eur.

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených. REWE Group působí ve 13 zemích Evropy a v roce 2012 dosáhla obratu ve výši 49,7 miliard eur.

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorf provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG, a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v Itálii a sedmi zemích střední a východní Evropy.

BILLA ČR je součástí REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1990. S obratem ve výši 22,6 mld. Kč, více než dvěma sty filiálek a zhruba 6 200 zaměstnanci je lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí výběr známých i svých privátních značek, mezi jinými značku produktů v bio kvalitě Naše bio, značku pro výhradně české maso Vocílka či cenově výhodnou značku Clever. Čerstvý segment se soustředí na lahůdky, pečivo, ovoce a zeleninu, mléčné produkty, maso a chlazený sortiment.

Více informací na: http://www.billa.cz

(tz)