Komerční banka dlouhodobě podporuje kvalitní umělecké projekty. I v tomto roce se připojí k těm, kteří chtějí šířit hudbu po celém světě, a to v rámci Svátku hudby (La Fête de la Musique). Jeho tradice sahá až do roku 1982 a v současnosti se ho účastní více než 110 zemí světa.

Svátek hudby se každoročně koná v den letního slunovratu, tedy 21. června. Jeho hlavním smyslem je oživit veřejný prostor a prostranství v centrech měst a umožnit tak hudebníkům všech žánrů, věku i profesionálního statusu zahrát si na veřejnosti a potěšit cílené návštěvníky akce i náhodné kolemjdoucí.

„Komerční banka vnímá kulturní projekty jako velice důležité, protože přispívají k duševní pohodě člověka a vytvářejí pozitivní atmosféru uvnitř společnosti. Posilují vztahy mezi zaměstnanci banky a upevňují vazby s klienty. Proto se k Svátku hudby připojí zaměstnanci KB nejen jako posluchači, ale také jako aktivní účastníci hudebního programu," uvedl Charles-Pierre Serain, výkonný ředitel pro Marketing, Komunikaci a Business Development.

U centrály Komerční banky v ulici Na Příkopě 33 v Praze si budou moci všichni návštěvníci užít 21. června 2013 tato vystoupení:

11:45 operní pěvkyně Gabriela Jelínková s doprovodem klavíru
Dvacetiminutový recitál mladé perspektivní sopranistky ve vstupním foyer centrály Komerční banky. Gabriela Jelínková spolupracuje se Státní operou (ND) a s Českým filharmonickým orchestrem. Vynikla například jako Mercedes v Bizetově Carmen nebo Cherubín v Mozartově Figarově svatbě.
14:00 skupina Space Phone Both
Půlhodinové vystoupení trojčlenné kapely v podloubí před budovou KB. Na postu baskytaristy se představí Radek Jánský z úseku Organizace a řízení projektů Komerční banky.
15:00 skupina Larika
Půlhodinové vystoupení devítičlenného souboru, jehož netradiční hudební styl je nazýván jako „rocksteady". Na trubku zahraje Martin Rozsíval z úseku Marketing, Komunikace a Business Development Komerční banky.

16:00 skupina Sběrné surovosti
Půlhodinové vystoupení pětičlenného uskupení s širokým repertoárem od rocku přes jazz až ke klasickému blues v podloubí před centrálou KB. Zpěvačkou je Lenka Kristková z útvaru Compliance v Komerční bance.

Komerční banka zdůrazňuje svou účastí na Svátku hudby to, jak velký význam umění je kladen uvnitř celé skupiny Société Générale. K Svátku hudby se připojí již podruhé.

Foto: Michal Mikulenka

(tz)