Olivový krém.jpgGreen line, značka pleťové kosmetiky, postavená na přírodních aspektech péče o pleť, představuje novou generaci krémů řady Natura. Produkty překvapí čistým přírodním složením, vynikající účinností a nízkou cenou. Krémy Green line Natura byly vyvinuty speciálně pro zákaznice, které se v kosmetice - ať už z důvodů alergií, nebo jen omezování přebytečné chemie v každodenním životě - vyhýbají umělým barvivům, parabenům, silikonům a ropným olejům, tak často nesprávně označovaným jako minerální oleje.

Parabeny a další ropné látky, obsažené v kosmetice, mohou vyvolávat různé formy dermatitid, hormonální nerovnováhu v těle a dokonce se spekuluje i o jejich vlivu na rakovinotvorné bujení. Řada Natura, která je výsledkem několikaletého vývoje v laboratořích Green line, obsahuje více než 95% účinných látek přírodní produkce.

Podle druhu pleti si můžete vybrat ze třech variant:
Hydratační olivový krém pro normální pleť obsahuje přírodní olivový olej organického původu, který pokožku dlouhodobě zvlhčuje a zvláčňuje. Je bohatý na vitamín E, který účinně zpomaluje stárnutí pokožky.
Výživný mandlový krém pro suchou pleť obsahuje přírodní mandlový olej organického původu, který pokožku dlouhodobě vyživuje, zvlhčuje a dodává ji mladistvou pružnost. Je bohatým zdrojem vitamínu E, který účinně zpomaluje stárnutí pleti.
Bohatý výživný krém z Karité pro velmi suchou a zralou pleť obsahuje přírodní máslo Karité organické produkce, které pokožku účinně zvlhčuje, regeneruje do hloubky a zamezuje vzniku vrásek.

Doporučená cena krémů v balení po 50 ml je 139,90 korun, na Slovensku 6,49 Eur. Seženete je ve vybraných lékárnách a v nezávislých sítích drogerií, případně na e-shopu www.babybaby.cz.

Parabeny
Nejpoužívanější jsou Methylparaben a Propylparaben. Jedná se o konzervanty vyrobené z ropy, prodlužující trvanlivost kosmetického produktu až na tři roky. Mohou vyvolávat alergie, byla u nich prokázána estrogenní aktivita, kterou narušují hormonální procesy v těle a jsou podezřelé z karcinogenity.

Silikony
Obsah silikonů ve výrobku poznáme podle nejčastějších koncovek -cone, -thicone, -thiconol, -siloxane nebo -silane. Silikony vyhlazují pokožku i vlasové vlákno, v poslední době se ale často spekuluje o jejich toxicitě. Jejich aplikací vzniká těžko propustný film, pod kterým pokožka nemůže dobře dýchat.

Minerální (ropné) oleje
Označované jako parafín, tekutý parafín nebo parafínový vosk. Vznikají destilací ropy. Výrobci je používají, protože jsou cenově dostupnější než přírodní oleje, existuje u nich však riziko, že obsahují rakovinotvorné látky. Ucpávají póry, čímž podporují akné, zpomalují schopnost obnovy buněk a urychlují tak proces stárnutí pleti. Mohou kůži dráždit, vyvolávat alergie a nejrůznější dermatitidy.

O kosmetice Green line
Značka existuje na trhu už více než dvacet let. Zakládá si na přírodních surovinách a vyhýbání se syntetickým a uměle vyrobeným chemickým látkám. Všechny výrobky jsou dermatologicky testované a nejsou testovány na zvířatech.

(tz)