Online banka ZUNO realizovala speciální průzkum, aby zjistila, jaké preference mají ohledně Dne žen Češi a Slováci. Život se netočí jen kolem banky a ZUNO to dobře ví. Výsledky průzkumu banky, která se drží kréda Less bank, more life, ukázaly, že i 24 let od pádu komunismu je tento den stále významný pro 49 % Čechů.

Pro srovnání, na Slovensku je svátek žen dodržován mnohem více. Až 68 % Slováků považuje tento den za významný. Přestože se jedná o nejdůležitější svátek žen ve střední Evropě, vztah ostatních zemí k němu je v posledních letech spíš vlažný. Dá se říct, že Češi a Slováci jsou tedy v tomto směru poměrně jedineční.
Není překvapující, že pro mnoho lidí je právě Den žen často důležitější než Sv. Valentýn, který je vnímán více jako komerční svátek. Při rozhodování o koupi nejvhodnějšího dárku jsou lidé v obou zemích velmi tradiční. "Češi svým polovičkám kupují květiny nebo je vezmou na večeři. Slováci preferují spíše čokoládu. Ale všichni víme, že záleží, na samotné myšlence, nikoli tolik na dárcích," říká Alina Agurida, ředitelka marketingu a komunikace v ZUNO.
Pro všechny, kteří by chtěli své ženy přesto potěšit trochu dražším dárkem a stále tak neučinili, má ZUNO perfektní řešení. S bezkontaktní kreditní kartou mohou všichni klienti nakupovat ihned, i na poslední chvíli. Bez poplatku za vedení účtu a s bezúročným obdobím až 55 dní. Více informací na webu ZUNO.

Výzkum realizovala agentura NMS v únoru 2013 na vzorku 500 respondentů pro každou zemi.

Online banka ZUNO patří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Českým klientům nabízí běžný ÚČET a ÚČET PLUS ve 4 různých měnách, SPOŘENÍ, SPOŘENÍ PLUS, termínovaný VKLAD, úvěry PŮJČKA, PŮJČKA PLUS, přečerpání účtu REZERVA a bezkontaktní kreditní kartu KREDITKA. Všechny služby je možné snadno ovládat přes internet. ZUNO sází na jednoduchost, nulové nebo nízké poplatky a otevřenou komunikaci s klientem prostřednictvím emailu, call centra, online chatu, Facebooku, Twitteru a dalších moderních způsobů komunikace. Další informace o českém zastoupení ZUNO BANK AG naleznete na www.zuno.cz
ZUNO - Less bank, more life