merenda_perla.jpgČeský trh nabízí řadu mléčných výrobků, v jejichž množství může být mnohdy těžké se zorientovat. Proto se vyplatí sáhnout po kvalitě, kterou již prověřila nejen obliba mezi zákazníky, ale i řada nejrůznějších ocenění. Zárukou kvality, potvrzenou v mnoha soutěžích a anketách, jsou výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí, která v loňském roce oslavila dvacetileté výročí své novodobé historie.

„Naše výrobky jsou opravdovou špičkou jak v segmentu konvenčních mléčných výrobků, tak v produkci výrobků v bio kvalitě, jejichž výrobou jsme se začali zabývat jako jedna z prvních českých mlékáren" uvádí Zdeněk Bukovjan, obchodní a marketingový ředitel Mlékárny Valašské Meziříčí. „Řada ocenění, které jsme pro své výrobky získali, pro nás znamená nejen uznání naší každodenní práce, ale našim zákazníkům především garantuje, že kupují skutečnou kvalitu," dodává Zdeněk Bukovjan.

Ocenění v roce 2012
Nejnovější ocenění získalo Acidofilní mléko s cereáliemi, které pro svoji chuť a kvalitu zvítězilo v soutěži Regionální potravina Zlínského kraje 2012. Výrobek zároveň získal titul Perla Zlínska 2012. Pro své výjimečné vlastnosti bylo u příležitosti Mezinárodního dne mléka oceněno i Acidofilní mléko jahoda - malina, které se pyšní titulem Mlékárenský výrobek roku 2012.

Ocenění v roce 2011
V roce 2011 získal titul Perla Zlínska 2011 Kysaný jogurtový nápoj Merenda s příchutí limetka-liči. Díky své neobvyklé chuti se stal populární nejen mezi odbornou porotou, ale i širokou veřejností. Úspěch slavil také Bílý jogurt z Valašska 500g nesoucí značku KLASA, který vyhrál v kategorii „Regionální potravina Zlínského kraje 2011".

Ocenění v roce 2010
Rok 2010 byl opravdu úspěšným. Jako Nejlepší bílý jogurt 2010 byl Českou zemědělskou univerzitou na katedře kvality zemědělských produktů hodnocen Bílý jogurt z Valašska. Ten je navíc držitelem značky KLASA, kterou získal za splnění sedmi nadstandardních kritérií od Ministerstva zemědělství České republiky. Titul Perla Zlínska patřil v roce 2010 opět Mlékárně Valašské Meziříčí, tentokrát za Jogurtové mléko Merenda s příchutí cappuccino-skořice.

Také v předchozích letech získaly výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí řadu cen:

Rok 2009 - Acidofilní mléko v PET láhvi získává titul Perla Zlínska 2009 a cenu hejtmana Zlínského kraje.

Rok 2008 - BIO jogurt bílý byl oceněn jako nejlepší výrobek Zlínského kraje titulem Perla Zlínska 2008. BIO jogurt borůvka zvítězil v kategorii jogurtů a zakysaných výrobků Mlékárenský výrobek roku 2008 v rámci 15. výročí Světového dne mléka.
Celá kolekce bio jogurtů získala Cenu hejtmana Zlínského kraje.

Rok 2007 - v kategorii mléčných výrobků v rámci soutěže Česká biopotravina roku 2007 zvítězil BIO kysaný nápoj s jahodovou příchutí. Výrobek zároveň vybojoval titul Mlékárenský výrobek roku 2007 a spolu s výrobkem DUETA s příchutí jahody získal titul Perla Zlínska 2007.

Rok 2006 - BIO kysaný nápoj bez příchutě získal ocenění v rámci soutěže Česká biopotravina roku 2006 v kategorii mléčných biovýrobků. DUETA s příchutí broskev-maracuja byla zvolena jako nejlepší Mlékárenský výrobek roku 2006. Bio Kysaný nápoj a Dueta broskev-maracuja společně získali ocenění jako nejlepší výrobek Zlínského kraje Perla Zlínska 2006.

 

Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty, středně tučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, šlehané jogurty, kysané výrobky, BIO kysané výrobky, BIO jogurty, jogurtová mléka, čerstvé tekuté výrobky a dětské jogurty. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

(tz)