Comenia Script je nový typ písma, který se bude vyučovat na základních školách. Písmo je jednodušší a proto vhodné pro žáky s poruchami psaní. Pro všechny uživatele tabletů Samsung a přístrojů Galaxy Note I a Galaxy Note II, je nyní exkluzivně k dispozici zdarma aplikace s názvem Comenia Script, která slouží k nácviku psaní tohoto typu písma. Comenia Script byl schválen před několika dny Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy jako alternativní písmo pro výuku na základních školách.

Aplikace nabízí šest aktivit, které jednoduchou a zábavnou formou pomáhají dětem osvojit si tvary nové psací abecedy, včetně číslic a matematických znaků. Jednotlivé části aplikace tvoří Hra s motýlem, při které uživatel obtahuje předkreslená písmena s grafickou nápovědoua dále pak Duhové písmeno, které funguje na stejném principu. Třetí část se nazývá Písanka, což je v podstatě elektronická verze klasické papírové písanky. Ve čtvrté části se děti učí skládat slova a věty. Aktivita Abeceda slouží k procvičování psaní celých slov z devíti různých oblastí a v poslední části s názvem Tajenky mohou malí uživatelé vyplňovat jednoduché tajenky na základě obrázků. Aplikace umožňuje přepínání tahů pro praváky a leváky.

Jan Vaníček, Content Manager lokálního zastoupení společnosti Samsung Electronics k tomu dodal: „Jsem velice rád, že jako první výrobce mobilních zařízení můžeme našim domácím zákazníkům nabídnout aplikaci, která doplňuje klasickou výuku psaní na základních školách a otevírá tak další oblast využití přístrojů Samsung, zejména pak těch, které používají stylus S-Pen."

Radana Lencová, autorka písma Comenia Script, řekla: „Pomocí tabletu lze procvičovat psaní doma i na cestách různou formou, od nejjednodušší po složitější. Stylus S-Pen navíc umožňuje přiblížit se citlivému psaní, včetně tlaku na pero. Aplikace Comenia Script není určena pouze pro děti, mohou ji využít všichni, kteří by se chtěli naučit jednoduché a čitelné psací písmo. Přála bych si, aby se psaní stalo od této chvíle zábavou."

Aplikace je k dipozici ke stažení z portálu SamsungApps:
http://www.samsungapps.com/earth/topApps/topAppsDetail.as?productId=000000526956

(tz)