Deset nových televizorů budou moci využít děti na chirurgickém oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Dar v hodnotě téměř 40 tisíc korun mohly děti získat díky výtěžku z golfového turnaje Centropol Cup Finále Golf Tour Terasy a daru ústecké společnosti CENTROPOL ENERGY.

"Pro žádného dětského pacienta není příliš příjemné trávit celé dny na lůžku. Snažíme se jim proto na našem oddělení pobyt co nejvíce zpříjemnit. Televize, které nám zde dosud chyběly, je určitě jednou z aktivit, při kterých se děti odreagují a mohou tak alespoň na chvíli zapomenout na své odloučení od rodičů," řekl k daru primář dětské chirurgie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Petr Polák.

Zhruba 15.000 korun na nákup televizí pochází z dobročinného turnaje Centropol Cup Finále Golf Tour Terasy, který se konal na podzim. Zbylou část finančních prostředků dodala ústecká společnost CENTROPOL ENERGY, největší alternativní dodavatel elektřiny v Česku. "Podpora regionu je pro nás naprostou samozřejmostí. Vedle aktivit jako je nákup televizorů na dětskou chirurgii podporujeme také prostřednictvím fondu Energie pomáhá obnovu drobných památek a turistických tras v kraji. Naše firma má sídlo v Ústí nad Labem a proto je pro nás přirozené, že chceme ve městě působit nejen v podnikání," uvedl Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY.

(tz)