Nová BILLA v Galerii Moritz znovu otevírá. V luxusním prostředí nabídne nákupní komfort a své tradiční široké portfolio potravin. Po kompletní tříměsíční rekonstrukci BILLA zítra znovu otevře svůj supermarket v bývalém Prioru, současné Galerii Moritz, v centru Olomouce. Prodejna s potravinami je nově uspořádaná, má nové nízké a přehlednější regály, barevné provedení a je vybavená úspornými technologiemi. Stavební úpravy prodejny proběhly při plném uzavření prodejny a v souvislosti celkovým oživením letitého obchodního nákupního domu.

„Formát dnes již většinou bývalých obchodních domů Prior má stále silný obchodní potenciál," řekl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA. „Většinou je to díky výborné lokalitě, ve které se nacházejí, i zaběhaným nákupním návykům kupujících. BILLA je v nich přítomná hned v několika českých městech a všechny tyto prodejny jsou velmi úspěšné," uvedl Szczypka s tím, že většina z nich již prošla nebo se chystá k přestavbě na moderní nákupní centra.

V souvislosti s olomouckou rekonstrukcí vybavila BILLA svou prodejnu energeticky úsporným zařízením. Jsou to zejména chladící skříně na čerstvé produkty a mrazící vitríny na maso a mražené výrobky se speciálními dveřmi, které ušetří až 15 % energie. Stranou nezůstalo ani úsporné osvětlení. V nové prodejně zůstala zachována široká nabídka potravinového i nepotravinového zboží včetně vlastních značek Naše bio, Vocílka, BILLA, Clever, Chef Menu a kosmetika My, které jsou k zakoupení pouze v obchodech tohoto řetězce.

V Olomouckém kraji má BILLA celkem deset filiálek, čtyři z nich jsou pak přímo v Olomouci.

(tz)