téma: Rozdíly mezi tonikem, pleťovou vodou a esencí

Dotaz: Jaký je rozdíl mezi pleťovou vodou, tonikem a pleťovou esencí?

- Kateřina F.

 MG 2228 34 ed

Mezi tonikem a pleťovou vodou velký principiální rozdíl není

Pleťové vody a tonika jsou v podstatě totožné přípravky. Jedná se pouze o jiný název daného produktu. Jsou velmi důležitým mezikrokem mezi čištěním pokožky čisticím mlékem a aplikací následně nanášených aktivních sér, krémů a masek. Většinou slouží k dočištění pokožky (tonika rozpouští nečistoty rozpustné ve vodě) a k její stimulaci, aby se pleť osvěžila a lehce prokrvila. To umožňuje rychlejší a aktivnější zužitkování účinných látek.

Dejte pozor na složení a vyhněte se alkoholu

Tonika a pleťové vody většinou obsahují různé rostlinné výtažky, které oživují a rozjasňují pleť a vyvolávají příjemný pocit. Mohou také obsahovat účinné složky, které mají dezinfekční, hojivé a zklidňující účinky a pomáhají tak bojovat s různými dermatitidami či projevy akné. Méně vhodné je, pokud obsahují i alkohol, neboť ten má na pokožku vysušující účinek a často může vést k nadměrnému přesušení pleti. Zpočátku, především u pokožky, která má tendenci k výraznému maštění, může být vysušení příjemné. Ale je třeba si uvědomit, že pokožka reaguje na přesušení dalším zvýšením produkce kožního mazu. A tak se pak dostáváme do začarovaného kruhu. Chceme potlačit pocit mastnoty na pokožce, ale ta se stále více mastí. Pokud chcete vyvážit produkci kožního mazu vyzkoušejte bylinné tonikum Sebo Ger a speciální krém Crème Spéciale Peaux Mixtes et Grasses, které pokožku dezinfikují, tlumí produkci kožního mazu a pokožku dobře matují.

Micerální voda a její specifika

Zvláštní postavení mezi pleťovými vodami mají micelární vody. Tyto produkty jsou výjimečné tím, že pomocí specifických micel odstraňují nečistoty, které jsou rozpustné v tucích i ve vodě. Používají se k rychlému a velmi účinnému odstranění líčidel a čištění pokožky, ale většinou mají odsušující účinek, proto jsou určeny pro mastnější typy pleti. Například micelární voda Démaquillant Douceur je velmi vhodná pro mladistvý typ pokožky se začínajícím akné. Kromě důkladného pročištění má i zklidňující a hojivé účinky.

Mezi sérem a pleťovou vodou: Esence

Pleťové esence, někdy také nazývané „pleťová séra“, jsou koncentráty určitých substancí, které příznivě ovlivňují kožní funkce. Mají regenerační, hydratační nebo výživný charakter, záleží na výběru přípravku. Přípravky obsahující substance z přírodních zdrojů jsou pro pokožku příznivější než ty syntetické. Za skvělé sérum, které ráda svým klientkám doporučuji například ke zlepšení stavu vrásek kolem očí, je Le Concentré Réparateur. Jemné a rychle se vstřebávající sérum oživí a vypne pokožku, eliminuje jemné vrásky a zjemní vrásky hlubší. Výběr kosmetických přípravků je na trhu opravdu široký. Doporučuji svěřit vaši krásu odbornicím-kosmetičkám GERnétic, které nejlépe posoudí vaši pokožku a doporučí odpovídající produkty.

 Přípravky GERnétic zakoupíte zde: KOUPIT PRODUKTY
www.gernetic.cz

 

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, hlavní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ se z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Časopis Madam Business je mediálním partnerem Setkání Gerneticienne 2020.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Image by Pexels from Pixabay

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/